Tarihinin en kalabalık final maçına ev sahipliği yapan Alaplı Aşağıdağ Köyü'nde sadece futbol konuşuldu. 24 takımının katılımıyla başlayan turnuvada namağlup finale adını yazdıran Artıklar ve Durabeyli'nin final karşılaşması büyük çekilmeye sahne oldu. Maç öncesi her iki takım oyuncuları dev Türk bayramıyla sahaya çıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından büyük mücadele başlamış oldu. İlk yarısı Durabeyli takımının 1-0 üstünlüğü ile biterken ikinci yarı büyük çekişmelere sahne oldu. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Durabeyli rakibi Artıklar'ı 3-2 yenerek turnuvanın namağlup şampiyonu oldu. Final maçında her iki takım taraftarı da maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar hiç susmadı ve tam destek verdi. Binlerce kişinin izlediği maçta tribünlerde renkli görüntülerde yaşandı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından Durabeyli oyuncuları ve seyircileri büyük sevinç yaşadı. Tribünlerdeki meşale şov ise görülmeye değerdi. Maçın bitiminin ardında protokol üyeleri sahada her iki oyuncularını teker teker tebrik etti. Durabeyli şampiyonluk kupasını Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz'dan alırken, madalyaları ise protokol üyeleri tarafından takıldı, birinci olan takıma aynı zamanda koç ta hediye edildi. İkinci olan takım Artıklar ise ikincilik kupasını Kdz.Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan'dan aldı. Turnuvanın üçüncü olan takımı Mollabey ise kupasını Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin takdim etti. Turnuvada en az gol yiyen kaleciye, en çok gol atan futbolcuya, en centilmen takıma da çeşitli hediyeler verildi.

- Turnuvaya Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Alaplı Bölük Komutanı Ergün Gündoğar, Karakol Komutanı Önder Yılmaz, Kdz.Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Alaplı AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Karacan, Kdz.Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İlçe Spor Müdürü Hasan Demir, Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Mandacı, Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Kdz.Ereğli ve Alaplı İl Genel Meclis Üyeleri, Alaplı Belediye meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı Erol Oktay, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İyi Parti İlçe Başkanı Recep Gündoğdu, muhtarlar ve yaklaşık 5 bine yakın taraftar izledi.

- Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, turnuvada emeği geçen komite üyelerine ve sahanın yapılmasında büyük önem gösteren Aşağıdağ Köyü Muhtarı İsmail Sevim'e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Sahanın eksikleri konusunda da gerekenin yapılacağını ifade etti.

Muhtar Sevim ise; turnuvaya katılan 24 takımada ve seyircilere teşekkürlerini etti, Her zaman Aşağıdağ Köyü olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu dile getirdi. Turnuvada ufak tefek eksikliklerin olduğunu söyleyen Sevim, bir dahaki turnuvaların daha da modern olacağını söyledi.

Durabeyli takımı ve taraftarı kupa töreninin ardından araç konvoyu yaparak, köyde orkestralı eğlence düzenledi şampiyonluğu doyasıya kutladı.