Zonguldaklı Milli Takım Boks Antrenörü İshak Tiryaki'nin de içinde bulunduğu Bayan Milli Takım Boks kafilesi Macaristan'da büyük başarı elde etti.

Macaristan'ın Debrecen şehrinde düzenlenen 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası'nda kadınlar kategorisinde 51 kilo finalinde Buse Naz Çakıroğlu, Hırvat rakibi Nikolina Cacic'i, 69 kilo finaline ise Busenaz Sürmeneli, Fransız rakibi Emilie Sonvico'yu mağlup ederek şampiyon oldu. 57 kg da Aycan Güldağ'da üçüncü olarak turnuvayı tamamladı.

İSHAK TİRYAKİ ZONGULDAK'IN GURURU OLDU

Zonguldaklı Milli Boks Antrenörü İshak Tiryaki başta olmak üzere diğer Milli Boks Antrenörleri Macaristan'da alınan iki altın ve 1 bronz nedeniyle büyük mutluluk yaşadı. Öte yandan erkekler kategorisinde ise 69 kiloda Necat Ekinci ve +91 kiloda Berat Acar da turnuvayı üçüncü sırada tamamlayarak büyük bir gurur yaşattılar.

TİRYAKİ: "OLİMPİYATLARI HEDEFLİYORUZ"

Zonguldak'ta çok sayıda Milli sporcu yetiştiren ve Milli takımda da sporcularını en iyi şekilde ringlere hazırlayan Milli takım antrenörü İshak Tiryaki, hedeflerinin olimpiyatta madalya kazanabilmek olduğunu söyledi.

Tiryaki, "1 hafta süreyle İstanbul'da kamp yapıyoruz. Kampın ardından Cumartesi günü Bulgaristan'a gideceğiz. Sonra 2 gün aradın ardından Trabzon'da 2 gün kampa gireceğiz. 13-21 Mart arasında düzenlenecek Boğaziçi Boks Turnuvası'na Turnuvası'na katılacağız. Olimpiyat elemeleri de Haziran ayına ertelendi. İngiltere'den alındı. Şuan için ülke belli değil ama biz Türkiye'de olması için talepte bulunduk. Olimpiyat elemeleri de değişti. Dünya-Avrupa kıtası diye ikiye ayrıldı. Şu an 4'e ayrıldı. 4 kıtada yapılacak." dedi.

"İYİMSER DÜŞÜNÜYORUZ"

Tiryaki, "Hedefimiz 5 siklette de olimpiyat vizesi alabilmek. Olimpiyatta da madalya veya madalyalar almak. İyimser düşünüyoruz. Hedef olimpiyatlar. 2 siklette favoriyiz. Diğer sıkletlerde de sporcularımız fena değil. Madalya alabiliriz de alamayabiliriz de. Ama 2 siklette dünyanın favori gösterdiği Busenaz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli var." dedi.

"TRABZON'A KAMP YAPACAĞIZ"

Çok iyi ortamda çalıştıklarını belirten Milli Takım Antrenörü İshak Tiryaki; "Pandemiye rağmen çalışmalarımız iyi gidiyor. Macaristan'da ki turnuvaya güç kampı yaparak gittik, maç kampı olarak değil. Burada biraz daha yumuşak, tatil havasında bir kamp yapıyoruz. Bulgaristan'ın ardından Trabzon'da 15-16 günlük bir hazırlık dönemimiz olacak" dedi.