Kozlu Belediyesi, İncivez Mahallesi, DSİ Misafirhanesi'nin artasında Domuzini olarak bilinen ormanlık alanı mezarlık yapıyor.

Mezarlık yapmak için ormanın seyrekleştirildiği ve duvarlar yapıldığı bölge hem Zonguldak hem de Kozlu manzarasına sahip muhteşem bir yer.

Seyir terası, mesire alanı yapılabilecek bu altın değerindeki orman arazisine mezarlık yapılmasına ilk tepki Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan geldi.

Kutüoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "İncivez'de DSİ Misafirhanesi arkasında Domuzini olarak bilinen ormanlık alana gittim. Manzara harika. Eskiden su almaya gelirdik buraya. Şimdi imar kirliliği nedeniyle binalar arasına sıkışmış bir koruluk kalmış. Gezince endişelendim. Etrafı duvarla çevriliyor, orman içine yollar açılmış. Umarım imara açılmıyordur. Umarım mesire alanı gibi bir şey olur.

Öğrendik mezarlık oluyormuş. Güzel mesire ve olabilirdi. Yaşayanlar için de yakın yerlerde böyle doğa alanlarına ihtiyaç var aslında."

Şehir merkezine çok yakın bir mesafede böylesine muhteşem bir orman arazisinin mezarlığa dönüştürülmesi tepki çekti. Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu araziyi mesire yeri yapmak vermek mezarlık için vermesine anlan verilemedi.