Çaycuma Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri 'Dört Kadın Bir Sanat' isimli kişisel resim sergisi açıldı.

Nigar Malçık, Nilgün Özyurt, Nerdin Ata ve Özlem Tülübaş'ın eserlerinden oluşan sergiye Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk , TSO Başkan Yardımcısı Serhat Dereli ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı,Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, ADD Şubesi Başkanı Ela Mantarlı Kurt, belediye meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

Derepark'daki serginin açılış kurdelesini kesmeden önce konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; "Arkadaşlarımız sayesinde sanatçılar sokağı olmaya aday bir yerdeyiz. Amatör olarak yıllardan beri göz nuru döken değerli hemşerimizin ve 4 kadınımızın sergisine hoş geldiniz diyorum. Çaycuma sadece yeşil alanları, yolları, yapıları ile anılmasın, sanat merkezi de olması da lazım. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız, gençlerimiz, her yaştan insanın el becerilerini geliştirmelerini ve bu becerilerimi sergilemeleri , hatta maddi olarak da karşılığını elde etmelerini en büyük arzumuz olarak görüyoruz. Yan taraftaki Arasta'mızda bu amaçla yapıldı. Katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu. Açılıştan sonra 4 kadının birbirinden değerli eserlerinden oluşan sergi gezildi. Sergi 3 Temmuz tarihine kadar devam edecek.