İlk olarak Atatürk Anıtına Kaymakam Muharrem Coşgun ve Belediye Başkan Vekili Bahri Malakcı tarafından günün anlam ve önemini belirten çelenkler sunuldu.

Ardından Kültür ve Sanat Merkezindeki anma programına geçildi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programın açılış konuşmasını Okul Müdür Yardımcısı Engin Yıldız yaparak şunları söyledi; "Bundan 107 yıl önce binlerce vatan evladı bu toprakların kurtuluşu için Çanakkale' ye çağırılmıştı. Bugün dönmemek üzere gidenleri tarihin gördüğü en şanlı kahramanları Çanakkale Şehitlerini anmak için buradayız. Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı yerdir, Çanakkale, Koca Seyit'in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir Çanakkale. Tüm öğrencileri şehit olduğu için mezun veremeyen Konya, Galatasaray, İzmir Liseleridir Çanakkale Vatan aşkıyla imanla dolu ordumuzdur 57. Alaydır, kınalı Mehmettir, cefakar milletimizdir Çanakkale elinde kalan son 26 mayınla itilaf donamasını geri püskürten Nusret Mayın Gemisidir Çanakkale Çelikten bir saldırıya, etten bir siperdir Çanakkale. Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal Atatürk tür Çanakkale Ey Aziz Şehitler, Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa bugün, siz düşmana göğsünüzü siper ettiğiniz içindir. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken; övünç ve gururla doluyor göğsümüz. Aziz hatıranızı gururla, rahmet ve şükranla anıyoruz".

Öğrencilerin hazırladığı 18 Mart Çanakkale Savaşı konulu tiyatro ve oratoryonun ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Vekili Bahri Malakcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen tarafından verildi. Şehit aileleri ile toplu fotoğraf çekiminin ardından anma programı sona erdi.