Bu tesisat içerisinde doğalgazın güvenli bir şekilde akışını sağlayacak, dış darbelere karşı dayanıklı, aşırı soğuk veya sıcak havalardan etkilenmeyen doğalgaz boruları gibi uzun ömürlü parçalar yer alır.

Bir yapıda kombi, kalorifer, ısı pompası veya yerden ısıtma sistemi gibi kullanımlar gerçekleştirmek için tesisat kurulurken, güvenliğe aşırı derecede önem verilmelidir. Doğalgaz, ısınma ve sıcak su sağlamak açısından kullanılırken, her ne kadar ekonomik ve avantajlı olsa da kimyasal açıdan da insan sağlığına zarar verebilecek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle tesisat mutlaka güvenilir olmalı ve kaçak ya da sızıntı gibi sorunlar yaşanmamalıdır.

Bugün ev sahipleri veya işletme sahipleri sadece uygun doğalgaz tesisatı fiyatları ile hizmet verdiği için bazı işletmeleri direkt olarak tercih etmektedir. Ancak tesisat hizmetleri verecek bir işletmenin mutlak olarak bölgenin doğalgaz şirketi koşullarını karşılayacak konumda olması ve tüm gereklilikleri yerine getirerek profesyonel bir şekilde hizmet vermesi gerekir.

Doğalgaz Tesisatı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Güvenilir bir doğalgaz tesisatı kurulumu gerçekleştirilmesi için yine güvenilir malzemeler tercih edilmelidir. Yani doğalgazın aktarımı için tesisat içerisinde kullanılan boruların standartlara uygun kalınlıklarda, ölçülerde ve iyi bir malzeme ile üretilmiş olması önemlidir. Malzemenin kaliteli olması kadar bu malzemelerin birbirine montaj edilmesi ve tesisatın tamamlanmasında da ustalık ile iş yapılmalıdır.

Tesisat bağlantılarının gerçekleştirilmesi, tesisatın hazır hale getirilmesi ve kullanıma geçilmesinden önce mutlaka profesyonel bir inceleme ve onay gerekliliği bulunmaktadır. Yerel doğalgaz şirketi tarafından gerçekleştirilen inceleme sonrasında tesisat onaylandıktan sonra ocak kullanımı, kombi kullanımı veya kalorifer kullanımı için artık tesisattan gaz akışı başlatılabilir.

Bahsedilen bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda, doğalgaz tesisatı fiyatları kullanılan malzemeye, işçiliğe, proje kalitesine, yapılan işlemin boyutlarına ve hizmet veren şirketin niteliklerine bağlı olarak belirlenir. İşte bu kapsamda Üçay Mühendislik uzun yıllardır sektörde profesyonel olarak verdiği tesisat hizmetlerinde hem yaşam alanlarında hem de çalışma alanlarında güvenilir ve uzun ömürlü kullanımlara imkan sunmaktadır.