Çaycuma Yüksek Öğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği ve Çaycuma Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hikmet Yazıcı ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Özölçer'i ziyaret etti.
Ziyarette bu yıl Çaycuma Meslek Yüksekokulu'nde açılacak Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi programları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyareti değerlendiren Hayri Kandemir: "Türkiye'nin petrol ve doğalgaz sektörüne yerli ve milli insan kaynağı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulunda yetişecek' dedi. Kandemir: " Zonguldak Çaycuma Meslek Yüksekokulu'ndan güzel haberler gelmeye devam ediyor.
Ülkemizin en önemli projelerinden olan Fİlyos Projesi ve Doğalgazın Karadenizde keşfi ile TPAO faaliyetleri bölgemizde ayrı bir değişim ve gelişim oluşturmaktadır.Türkiyenin petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerini yürüten TPAO' nin çalışmaları bizi gururlandırıyor.
Bununla birlikte petrol ve doğalgaz arama ve üretim faaliyetleri ülkemizin kalkınmasında stratejik öneme sahiptir. Bu alanda ise nitelikli bilgi ve beceri düzeyi yüksek akademik ortamda yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç olduğuda bilinmektedir.
TPAO'nun ihtiyaç duyduğu Türk petrol ve doğal gazı sektörüne yerleşmiş insan kaynağı içinde ZBEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi" programlarına önümüzdeki yıl öğrenci alımının olması ve Türkiye'de ilk defa bu programların Çaycuma MYO bünyesinde olması bizleri çok mutlu ve gururlu etmiştir.
Türkiye'nin petrol ve doğalgaz sektörüne yerli ve milli insan kaynağı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulunda yetişecek.YÖK, Türkiye Petrolleri-OTC ve ZBEÜ işbirliği ile Çaycuma MYO Türkiyede ilk olan sektör akademi çalışması ürünü olan Açık Deniz Sondaj Teknolojileri, Açık Deniz Taban Uygulamaları Teknolojileri programları bu ıl öğrenci alacaktır.

STAJ VE İŞ İMKANI SUNULACAK, BURS VERİLECEK

1 yıl İngilizce hazırlık ve %30 ingilizce eğitimi verilecek programlarda, staj ve iş imkanı sunulacaktır. Ayrıca öğrenciler TPAO bursundan faydalanabileceklerdir.
Bu programdan başarı ile mezun olanlar doğalgazın üretim, iletim ve dağıtımında görev alacaklardır. Süreç içinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi üst yönetim ile akademik kadroları ve TPAO 'nun yetkililerinin oluşturduğu komisyon araştırma, toplantı ve çaliştaylarda bir araya gelmişlerdir. Bu sürecin böylesine ilçemizi ve üniversitemize olumlu bir çıktı oluşturması bizleri gururlandırmıştır. Tüm bu çalışmalarında büyük bir titizlik ve özveriyle yürütüldüğününde farkındayız.
ZBEÜ Çaycuma Kampüsünün daha nitelikli ve cazip hale gelmesi için Çaycuma Yüksek Öğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği olarakta Çaycuma hayır severleri ve Çaycuma halkının desteği ile gerekli çalışmalar olmuştur.
Çağımızın gerekliliklerine, ihtiyaçlara ve niteliklerine göre ZBEÜ Çaycuma Kampüsünün gelişim ve değişimi içinde tüm elimizden gelen imkanlarlarla destek ve imkanlar oluşturulmaya çalışılacaktır.
Tüm bu süreçte emeği geçen başta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. ismail Hakkı Özölçer ve TPAO Genel Müdürü Melihhan Bilgin ve Çaycuma MYO Müdürü Doç Dr. Hikmet Yazıcı'ya ve bu sonucun bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan tüm çalışmaları yürütenlere teşekkürlerini sunuyorum" dedi.
Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu'da bulundu.