TR81 Bölge paydaşlarıyla birlikte 08 Ekim 2021 tarihinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına yapılan ziyarette imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; TR81 Batı Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma yetkililerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmalık hizmetleri sağlanmak üzere ''Dış Ticaret İstihbarat Merkezi İşbirliği Protokolü'' imzalandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ''İhracat yapan veya ihracat potansiyeli olan üyelerimizin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, bu kapsamda doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşabilmeler için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımız ve Bölge Odalarımız işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılması hedeflemekteyiz. Bu kapsamda, başarılı çalışmaları olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımı içeren bir işbirliği protokolü imzaladık. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden oluşan TR81 Batı Karadeniz Bölgesi, önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı ve ihracat potansiyelinin yüksek olduğu bir bölgedir. Bu nedenle; bölgesel gelişme ve kalkınma hamleleri için ihracat kapasitesinin geliştirilmesine ve artırılmasına yönelik faaliyetler büyük önem arz etmektedir. Alınacak eğitim ve sağlanacak danışmanlıklarla, Çukurova Bölgesinin dış ticaret analizi çalışmalarındaki tecrübenin Bölgemizdeki işletmelere aktarılmasını amaçlamaktayız. Böylece, Batı Karadeniz Bölgesinin ihracat kapasitesini geliştirerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlamış olacağız.

Bilgi, tecrübe paylaşımı ve işbirliğini geliştirme amacıyla yapmış olduğumuz teknik gezide organizasyona önderlik eden ve bizlere eşlik eden Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkililerimize, Bölge Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerimize; Organizasyonumuza ev sahipliği yapan Çukurova Kalkınma Ajansı yetkililerine, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine çok teşekkür ediyorum'' dedi