Zonguldak Yeşilmahalle'de vatandaşlar tarafından ele geçirilen farklı boyuttaki ve renkteki sivrisineğe Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde Asya kaplanı sivrisineği olduğu tespit edildi.

Asya kaplan sivrisineği insanları ısırdığı zaman çok ciddi ateşli hastalıkların görülmesine ve enfeksiyonlara neden oluyor. Asya kaplanı sivrisineğini ısırdığında insanlara dank ateşi, Batı Nil Virüsü, sarıhumma virüsü, zika virüsünün bulaşmasında büyük rol oynuyor.

Zonguldak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Rıza Akçay, yaptığı açıklamada Asya kaplanı sivrisineği görüldüğünde mutlaka Belediyeye haber verilmesini istedi. Zonguldak Yeşilmahalle'de görülen Asla kaplanı sivrisineği Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde sinek ilacı ile imha edildi. Asya kaplana Sivrisineğin Edirne İpsala Sınır kapısından girdiği tahmin ediliyor. Dört yıl önce ilk defa İstanbul'da görülmüştü.

Zonguldak'ta ilk defa görülen Asya kaplanı sivrisineği ile ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ne gibi bir işlem yapacağı halk tarafından merak ediliyor.