Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın mecliste Muharrem Akdemir'e yaptığı eleştirilere yanıt verdi.
Başkan Alan, Akdemir için "Sanki Zonguldak'ı Paris yaptı, o zaman neden aday göstermediniz" demişti.
Meclis Üyesi Aydın, şu an belediyenin yaptığı hizmetlerin devlet aracılığıyla yaptığını belirterek "Devletin Zonguldak'a borcu var, 18 yıldır yapmadıklarını yapıyorlar" dedi.
Aydın'ın açıklaması şöyle;
"Muharrem hocamız, benimde birlikte görev yaptığım bir ağabeyimiz. Zonguldak'ın zor dönemlerinde görev yaptı. Doğalgaz geldi, alt yapı yenilendi.
Zonguldak, coğrafi olarak çok fazla deformasyona uğrayan bir arazi üzerinde. Heyelanlarıydı, yollarıydı, tasmanlarıydı... Dolayısıyla bütün şehirler alt yapısını tamamlamış, üst yapısı ile ilgilenirken Zonguldak hala bu dönemde ham yol yapmakla uğraşıyor. Maalesef bu çarpık kentleşmenin getirdiği bir sorundur, yıllardan beri çözülemedi. Muharrem Başkan da bu sorunlarla ilgilendi. Tabiki bilgi becerisi, kabiliyeti oranında uğraştı ama şu bir gerçek,

Muharrem Başkan naif, kimseyi kırmayan, iletişim becerisi, kabiliyeti yüksek olan bir ağabeyimiz. Burada yapılacak olan yatırımların tamamı neredeyse tamamı merkezi idareyi, hükümeti ilgilendiren konular. Bu konularla ilgili her müracaatı yaptığında karşısında olumsuz yanıt aldı. Ömer Selim Alan göreve başlayalı henüz 1 buçuk sene oldu. Önünde 3 buçuk yıl daha var. Bugünden konuşmak doğru olmaz, haksızlık da yapmayalım.

Dönemin sonunda bunu değerlendirelim. Evet, birtakım faaliyetler yapılıyor fakat bu faaliyetler belediyenin öz kaynakları ile bütçesi ile değil, devlet kaynakları devlet yatırımları ile yapılıyor. Bizde söylüyoruz, devletin buraya borcu var. 18 yılda ödemediklerini fazlasıyla yapmaları gerekir. Çok daha fazlasını talep ediyoruz. Buna da aracı olan Belediye Başkanı ise, Milletvekili ise, siyasi parti temsilcileri ise, kim ise biz buna minnettarız, teşekkür ederiz Zonguldak için yapılacak şeye ama Muharrem Akdemir, yaptığı faaliyetlerin tamamını Zonguldak Belediyesi'nin öz kaynakları, gelirleri ile yapmıştır. Henüz Zonguldak Belediyesi'nin imkanlarıyla yapılmış bir proje biz ortada göremedik."