Parti binasında gerçekleştirilen kongreye, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ile Karabük Bartın Ankara gibi illerden il ilçe başkanları katıldı.
Pandemi sebebiyle kongreye sadece delegeler davet edildi. Kongre açılış ve yoklamanın ardından İstiklal marşı'mızın söylenmesi ile başladı ve ardından Divan heyeti oluşturuldu.
DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, yaptığı konuşmada, güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla Genel Başkan Ali Babacan önderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek şunları ifade etti; "Saygıdeğer misafirlerimiz de konuklarımız Demokrasi ve Atılım Partisi Zonguldak Merkez İlçe 1. Olağan Kongresine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 9 Mart 2020 tarihinde kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan yargının Tarafsızlığı ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu başta basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak, Türkiye'nin siyasal sorunlarının temelinde anayasal düzen tercihlerine ilişkin hata ve eksikliklerin yattığına inanmaktayız. Yeterli demokratik denge ve denetim mekanizmalarına sahip olmayan, katılımcılığa ve çoğulculuğa yeteri ölçüde alan tanımayan, katı merkeziyetçi ve dışlayıcı anayasal düzenlerin olağan sonuçlarını yaşıyoruz. Günümüzde yaşanan Ekonomik sıkıntıları ele aldığımızda Devletin iktisadi alandaki rolünü, cazip bir iş ve yatırım ortamı oluşturmak, etkin bir düzenleme ve denetleme görevi yapmak, yüksek katma değerli bir ekonomi için kolaylaştırıcı ve yönlendirici olmak ve her bir vatandaşımızın insan onuruna yaraşan bir yaşam düzeyine ulaşmasını sağlamak olarak görüyoruz. İşte tam da bu bağlamda Göreve geldiğimiz günden bu Yana, refah seviyesinin yükseldiği , yaşanılabilir , tüketime değil Üretime dayalı mutlu ve huzurlu bir Zonguldak hayalini içselleştirmiş, genç dinamik ve Demokrasi inancı Sonsuz bireyleri bir araya getirerek kurmuş olduğumuz yönetim kurulumuz ile karışınızdayız. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış, proje bazlı düşünen, bu şehri yıllarca sahipsiz bırakanların karşısında dik bir duruş Sergileywrek biz varız, hastalığı biliyoruz, derdinizi görüyoruz ve deva olmak istiyoruz diyen bu ekip, canı gönülden inanıyorum ki, büyüklerimizin tecrübesi ve vatandaşlarımızın desteği ile , mahalle mahalle sokak sokak, belde belde, köy köy gezerek her hanenin kapısını çalacak, tebessüm ile gönülleri kazanacak ve inandığımız bu değerleri tüm Zonguldak halkı ile ortak değer haline getirecektir. Şu an karşımda olan sizlerin gözlerinde gördüğüm bu ışık VE Kararlılık yüzlerinde oluşan bu tebessüm bu inancımızın ilk yapı taşıdır. Sağ olun var olun, Sözlerimi sonlandırırken Şems-i Tebrizi'den bir alıntı yapmak istiyorum .
Unutma! Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.
Burada olsun olmasın bizmle Buraya gelerek ya da gelemeyip gönül bağı kurarak ilk adımı atmış herkese teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum . Üstadında dediği gibi Merak etmeyin gerisi kendiliğinden gelecek. Saygı ve Sevgilerimle"
DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş'de 9 Mart 2020 tarihinde yani bundan yaklaşık 7 ay evvel kurulan partinib şimdiden toplumun her kesimine, ülkemizin her iline umut olduğunu,. DEVA Partisinin bu ülkede adaletin yerleşmesi ve kalıcı hale gelmesini isteyenlerin partisi olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Sayın konuklarımız hepiniz 1.Olağan Merkez İlçe Kongremize hoşgeldiniz, sefa getirdiniz. Böylesine zorlu bir süreçte, pandemi şartlarında Zonguldak'ta Merkez İlçe Kongremizle birlikte, kongrelerimizin startını vermiş bulunmaktayız. İlçemize, şehrimize ve partimize hayırlar getirmesini dilerim. Bu kongrede bizleri buluşturan, emek harcayan ilçe başkanımız, Değerli kardeşim Orhan Bozkurt'a ve kıymetli yönetimine teşekkür ediyorum.
Evet, Türkiye değişecek, 9 Mart 2020 tarihinde yani bundan yaklaşık 7 ay evvel kurulan partimiz, şimdiden toplumun her kesimine, ülkemizin her iline umut olmuştur. DEVA Partisi bu ülkede adaletin yerleşmesi ve kalıcı hale gelmesini isteyenlerin partisidir. Adalet arayışımıza, demokrasi sevdamıza destek veren, seslendiren Başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve kurucu kadrolarımıza buradan bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı demokrat ve kalkınmış bir ülke idealiyle yola çıktık. Temel insan haklarını kayıtsız şartsız korumak için, toplumun huzur ve refahını arttırmak için çalışacağız. Biz hukukun üstünlüğüne, özgürlüklere, çoğulculuğa, eşitliğe inananların partisiyiz. Biz demokrasiye inancı tam olanların partisiyiz. Umudumuz odur ki Zonguldak'ta ve ülkemizde çok daha güzel günler yaşayacak. Daha adil, daha özgür, daha fazla kalkınmış bir ülke için çalışacağız. Parti programımız çerçevesinde kadınlarımızın, gençlerimizin, ezilenlerin, yoksulların, çocukların hakkını korumak için var gücümüzle çalışacağız. DEVA Partisi köprüden önce son çıkıştır. DEVA Partisi Türkiye'nin içine düştüğü karanlıkta milletimiz nezdinde tünelin sonundaki ışık görevini görmektedir.DEVA Partisi haksızlığa karşı hakkı tutan, Adaletsizliğe karşı adaleti savunan, Hukuksuzluğa karşı hukuku savunan, Yoksulluğa karşı refahı savunan bir anlayışla yola çıkmıştır. Ülkemizi içine düştüğü bu karanlık tünelden çıkaracaktır.
Böylesine büyük ve kıymetli değişim yolculuğunda destek ve hayır dualarınızı ilçemizden, şehrimizden ve partimizden eksik etmeyiniz.
Sizleri selamlarken şu mısralarla konuşmama son vermek isterim.
Her gecenin bir sabahı,
Her kışın bir baharı,
Ve her derdin bir DEVA'sı vardır.
Sizleri en kalbi içten dileklerimle selamlıyor, Kongremizin tekrardan hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Kalın sağlıcaklar" dedi.
Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın bir konuşma yaparak ; Kongremizin hepimize hayırlı olmasını diliyoruz. Zonguldak bizim için çok önemli. Ben çocukluğumu Zonguldak hikayelerini dinleyerek geçirdim. Bu bakımdan burada olmak benim için bir mutluluk vesilesi. Davetiniz için çok teşekkür ediyorum bu nedenden dolayı. Bizim bazı şeyleri farklı yapmamız lazım. Bir kutuplaşma lafıdır gidiyor. Bu kısmen doğru ama Türkiye nasıl olsun dediğimizde aslında herkes aynı şeyi istiyor. O da adalet. Insanların refah seviyesinin artması, eğitim seviyesinin yükselmesi de bunlara eklenebilir. Bizler bu partiyi bu yüzden kurduk. 1 yıl önce program yazma çalışmaları başladığında 24 çalışma programı yapıldı. Genel Başkanımız bir köşede oturmak yerine bizimle birlikte çalıştı. Ve biz bu programla sizlerin karşısına çıktık. Bugün itibariyle 75 il vilayetine il başkanlarımız atandı. Bugünde Zonguldak'ın kongresi için toplanmış bulunuyoruz. Her yerde aldığımız tepkiler fevkalade olumlu. Her yerde sahalardayız. Hepinizi saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.