Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı 1'nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kurucu İlçe Başkanı Ünal Kurt İlçe Başkanı seçildi. Belediye (Seka) Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye; Eski Devlet Bakanı, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf, Petrol İş Sendikası Eski Başkanı, Deva Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar, Deva Partisi Bölge Koordinatörü ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Essum Aslan, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Gelecek Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Şenol Cin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkanı Sebahattin Durmuşoğlu, İl Başkanı Fatih Keleş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Tuncay Uslu, Çaycumsapor Kulübü Başkanı Teoman Temelkuran, Karabük DEVA İl Başkanı Yusuf Aydın, Karabük DEVA Merkez İlçe Başkanı Ayhan Duru, Safranbolu DEVA Merkez İlçe Başkanı Muhammet Yavuz ve partililer katıldı.

Gündem maddelerini ardından konuşmalara geçildi. Deva Partisi Çaycuma Kurucu İlçe Başkanı Ünal Kurt konuşmasında;"Bu yola Kurucu heyet üyesi olarak başladığımızda demiştik ki "Damlalar okyanuslara dönüşecek." Bunun için Zonguldak'ta teşkilatlanmaya başladık. Damla damla çoğalarak il yönetimimizi oluşturduk. Ben de burada "Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştim. Devam eden süreçte İl Başkanımız ve Kurucu Heyet üyelerimizin süregelen Çaycuma İlçe Başkanlığı görevi teklifini kabul ettik. Ve burada da teşkilatımızı kurduk.

Neden Siyaset? Evet şu an aramızda bulunan misafirlerimizin ekseriyeti siyasi. Bu teşkilatlanma sürecinde dikkatimi en çok bu sorular çekti.? Neden siyaset, ne işin var, başka işin yok mu? "İşine gücüne, parana baksana" diyenler oldu. Çok üzülerek söylüyorum ki ülkemizde böyle düşünenler maalesef var. Para kazandırmayan her şeyi boş ve anlamsız zannedenler var. Oysa bize göre siyaset, "Kendisinden başkasına faydalı olmaya cesaret etmiş, yüce gönüllü insanların işidir."

Yani Misal trafikte karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir amcanın koluna girip O'na yardım etmek, iyi insanlara haz verir. İşte biz siyasete böyle bakıyoruz. Hz. Ali'nin dediği gibi; "İnsanlara faydası olmayanları ölülerden sayın gitsin." Biz yaşıyoruz! Biz bu hizmetten mutluluk duyuyoruz. Unutulmamalıdır ki Tarih, ilk fırsatta sadece kendisini kurtarıp kaçanları değil, halkı için gözünü kırpmadan, kendisini feda edebilen cesurları yazar. ( %90' ilk kez siyaset yapan Çaycuma DEVA teşkilat).

MIZRAK ARTIK ÇUVALA SIĞMIYOR

Neden DEVA? Ben partimize internet üzerinden 'Gönüllü Başvurusu' yaparak üye oldum. Parti programına, tüzüğüne şöyle bir baktım. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, bugüne dek görev aldığı her alanda üstün başarı performansı ile kendisini halkımıza ispat etmiş bir liderdir. Deva Parti'sinin 90 kurucusuna tek tek baktığımda gördüğüm; liyakat, tecrübe, gençlik, heyecan ve güven. İşte bu yüzden DEVA.

Çok üzülerek söylüyorum ki; Bugünün Türkiye'si maalesef; eğitim, ekonomi, adalet ve özgürlükler noktasında adeta travma yaşar hale geldi. Her yeni bir günde," kötü yönetimin" etkileri halkımızı daha da derinden etkiler bir hal aldı. Kabul edilmelidir ki, "Dünün güneşiyle bugünün çamaşır kurutulmaz". Mevcut hükümetin ülkemizin sorunlarına çare bulma ihtimali kalmadı. Sorun çözmek bir yana sorun çıkartır hale bir geldi. Mızrak artık çuvala sığmıyor.

Bildiğiniz gibi Çaycuma'mız çok büyük, 100 bine yakın nüfusu var. Karapınar, Filyos, Saltukova, Nebioğlu, Perşembe gibi güzide beldelerimiz var. Birbirinden güzel 83 köyümüz ve 32 mahallemiz var. Çaycuma gelecek vaat eden yüksek potansiyelli, gelişime açık bir ilçemizdir. 3 İl merkezinin orta noktasında bulunan ilçemizde, Filyos liman projesi gibi şayet rantlara kurban edilmezse, çevre etki analizleri gerektiği gibi yapılırsa önemli bir değer var. Havalimanımız var. Bilet fiyatlarını makul seviyelere çekerlerse halkımız tarafından yaygın olarak tercih edileceğinden eminiz. Çalışan bir organize sanayimiz var. Büyümesi için mücadele etmeliyiz. OYKA var. Çevre ve hava kirliliği, kötü koku gibi dezavantajlarını aşabilirsek. Verimli topraklarımız, büyük tarım arazilerimiz var eğer çiftçimizi bilinçlendirip, desteklersek, sahip olduğu cevherleri saymakla bitiremeyeceğimiz cennet"diye konuştu.

İl balkanı Fatih Keleş ve Bölge Koordinatörü ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Essum Aslan, da birer konuşma yaparak kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundular.

SİZ KİMDEN YANASINIZ?

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf da konuşmasında hükümeti eleştirerek; " Deva Partisi yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Hızla teşkilatlarını tamamlayarak öncelikle seçime girme yeterliğini kazandık. Seçime yasal olarak girmeye hazır bir partiyiz. Vatandaşa kendimizi anlatmak, vatandaşla daha sıcak ve iyi ilişkiler kurmak anlamında daha çok mesafe almamız ve yol kat etmemiz gerekiyor. Bunun için her fırsatta sahada birebir vatandaşımızda dokunmak zorundayız. Maalesef ülke iyi yönetilmiyor. Gittikçe yoksullaşa bir ülke var. İktidar sorunlara çözüm üreten , yoksullukla, pandemi ile mücadele etmek yerine, ülkenin önüne daha iyi bir gelecek vizyonu koymaya çalışan muhalefet partileri ile mücadele ediyor. İçi boşaltılmış bir takım kavramlarla siyasetin alnını her geçen gün daraltıyor. Yerli milli beka diyor, ama bu kavramların için doğru doldurmuyor. Yap, İşlet, devret projelerinde iktidar değiştiğinde paraların ödenmemesi durumunda Sayın Cumhurbaşkanı 'söke söke alırlar ' diyor. Evet o paralar hepimizin vergileri. Yurtdışındaki mahkemeler yolu ile sök söke alınacak vergiler hepimizin vergileri. Siz kimden yanasınız?" diye konuştu.

Kongreye sonunda Kurucu İlçe başkanı Ünal Kurt İlçe başkanı seçilirken şu şekilde oluştu; Emre Hakan Sayılı, Erkut Öztürk, Sait Altay, Sebahattin Hamaratoğlu, Erhan Bayat, Özge Kaya, Niyazi Tangaç, Ergün Koçak, Sezgin Alagöz, Yağmur Avcı, Umut Can Uslu, Nebiye Kurt, Engin Yalçın, Semra Yıldız.

Ünal Kurt Özgeçmişi 1990 yılında Zonguldak Çaycuma'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini Çaycuma'da tamamladı. Muğla Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Siyaset ve Liderlik alanlarında eğitimlere katıldı. Kişisel gelişim kurslarına katılarak farklı alanlarda sertifika sahibi oldu. Yabancı dil eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Özel sektörde, dış ticaret alanında ihracat uzmanı olarak görev yaptı. Yüksek lisans eğitimine Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi bölümünde tez aşamasında devam etmektedir. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Aile şirketi ortaklarındandır. İleri derecede ingilizce bilmektedir.