Blok zincir (Blockchain) teknolojisinin önemi, ana akım toplumdaki insanlar için daha belirgin hale geliyor. Bir sonraki büyük sanayi devriminin hemen öncesinde eşikte durduğumuza dair eşsiz bir his var.

Kripto para birimine olan ilgi bu yıl yükseldi, piyasa Ocak'tan bu yana ikiye katlandı ve Nisan 2021'de 2 trilyon ABD Doları patladı. Önümüzde daha fazla bir ani yükseliş olsa da belirsizlik de artmaya devam ediyor.

Kripto para birimleri dünya genelinde günlük olarak kullanılsa da, birçok kişi kripto paranın bir ödeme aracı olarak kullanılamayacak kadar sakıncalı olduklarını söylüyor. İşlem hızı çok önemlidir ve birçok parlak beyin, hızı artırmak için çözümler üzerinde çalışmaktadır.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong en son tanıtım broşüründe, ''İnsanlar kazanmak, harcamak, biriktirmek, hisse almak, ödünç almak, ödünç vermek ve oy kullanmak için kripto para kullanıyor, şirketler finanse ediliyor, yeni müşteriler ediniliyor ve sonunda tamamı blok zincir üzerinden halka açılacak. Kripto ekonomisi daha yeni başlıyor'' yorumunu yapıyor.

Bu yıldırım hızındaki blok zincirleri aynı zamanda sigorta endüstrisinde, oylama denetimlerinde, kredi uygulamalarında ve daha pek çok alanda da kullanılacak. Küresel nakit dönüşümü için dijital altına hücum ise resmi olarak başladı.

Ağ yükü süreci yavaşlatmadan, farklı hesapların anında veri alışverişine izin vermesinden dolayı, ölçeklenebilirlik için yüksek işlem hızı şarttır. Bir dizi farklı parametre, son işlem hızını etkiler. Bu faktörler blok boyutu, blok süresi, işlem ücretleri ve ağ yüküdür. Blok boyutu, bireysel blok zinciri mucitleri tarafından sabit bir set olarak yapılandırılmıştır. Blok boyutu, yalnızca bir tekil blokta ne kadar verinin bulunabileceğini belirler. Örneğin FreeTON'da blok boyutu dinamik olması nedeniyle bir sorun değildir. Blok süresi, yeni bloklar oluşturmak için gereken sabit süreyi ifade eden başka bir faktördür. FreeTON blok zincirinde her 0.2 saniyede yeni bir blok bulunur. Bunu, her on dakikada bir yeni bir bloğun bulunduğu Bitcoin blok zinciri ile karşılaştırabilirsiniz.

İşlem ücretleri, kripto ekonomisinde sabit bir konudur. Çoğu blok zinciri platformunda, işlem ücreti her işlemin önceliğini belirler. İşlem ücreti ne kadar yüksekse, cue'da o işlemin önceliği o kadar yüksek olur. Bu belirsizlik açıkça blockchain hizmetlerinde tereddüt yaratır.

Şu anda Bitcoin ve Ethereum saniyede yaklaşık 7 ve 15 işlem gerçekleştirebiliyor. Yeni nesil blok zincir teknolojisi olan FreeTON, saniyede milyonlarca işlemi işleme kapasitesine sahiptir ve bu da sistemi büyük kredi kartı şirketlerinden bile daha hızlı hale getirir. FreeTON sadece şok edici bir hıza sahip olmakla kalmaz, TON kullanıcıları toplam ücretlerde 0.01 ABD Doları'ndan daha az işlem yapabilecek ve takas olarak da bilinen coin değişim işlemi başına 0.05 ABD Doları'ndan daha az ödeme yapabilecektir.

FreeTON bir yıl önce piyasaya sürüldü ve onun teşvik edilmiş merkezi olmayan topluluğu, DeFi pazarında büyümesi ve gelişmesi için iddialı planlara sahip durumdadır. TON Labs, Broxus, RadianceTeam ve Svoi.dev gibi birkaç FreeTON geliştiricisi, Merkezi Olmayan Borsa'yı (DEX) 2021'in ikinci çeyreğinde başlayacak şekilde hazırlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Ölçeklenebilirlik ve yönetimin yerelleşmesini sağlamak için blok zincir dünyası tavizsiz çözümlere ihtiyaç duymaktadır. Bu, kripto dünyasının dokunduğu her sektörde devrim yaratmasına yardımcı olacaktır. En son teknolojinin zirvesinde kalmak için, FreeTON'u ve daha birçok gerçek dünya çözümü için merkezi olmayan geliştiriciler topluluğunu izlemeye devam edin.