Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde eğitim öğretim veren Cumhuriyet Ortaokulunda "Botanik Sınıfı" açıldı.

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürü İsmail Çelebi, Kahvecioğlu Muhtarı ve Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal, Adakoy İlkokulu, Serdaroglu İlkokulu, Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu İlkokulu Müdürleri, Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulu, Karaınar Galip Güpgüpoğlu Anadolu Lisesi ve Gemiciler Ortaokulu Müdürleri, Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı. Botanik sınıfının açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş tarafından gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Ortaokulu Okul Müdürü Mevlüt Yıldırım proje ilgili şunları söyledi; "Biyolojinin bitkileri inceleyen bir alt dalı olan botanik; bitkilerin yaşam biçimlerini, özelliklerini ve biyokimyasal süreçlerini incelemektedir. Botanik Sınıfımızı bilimsel (araştırma ve sürdürülebilir koruma), eğitsel (tanıma, farkındalık, öğretim, kültür oluşturma, bilinç geliştirme, ahlaki) ve rekreasyonel (serbest zaman geçirme, stresten kurtulma, yenilenme) işlevleri yerine getirmek amacıyla oluşturduk. Sınıfımızı oluştururken Tübitak projesinde kullanacağımız 3 önemli projeyi burada uygulama fırsatı bulduk. Öğrencilerimize geri dönüşümün önemi fark ettirmek için sınıf içerisinde kullanılanları geri dönüşüm malzemeleriyle tasarladık. Öğrencilerimize gübre kullanımının bitkiler üzerinde etkisini gözlemlemek için bir düzenek tasarladık . Bölgemize örnek olmak amacıyla topraksız tarım projesini öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Ayrıca botanik sınıfımızı fen bilimleri, sosyal bilgiler, görsel sanatlar derslerinde kullanılması için ders materyalleri ile donattık".

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ziyaretleri sırasında; okulun bölümlerini ve sınıflarını gezerek okul müdüründen okul ve okuldaki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Okulun idareci ve öğretmenleriyle sohbet etti. Okulda yapılan çalışmalar için okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür edip, başarılar diledi.