Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan'ı ziyaret etti.

Emeklilerin sorunlarını ve beklentileri bildiklerini ve ifade eden Başkan Köktürk , en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğinibelirtip, EYT'liler, hastane kesintileri vb. konularda yeniden düzenleme getirilmesinin şart olduğunu söyledi. Köktürk; "Bir emekli ve eşi yeni açıklanan asgari ücretle ancak hayatını idame ettirebilir. Bizim geleneklerimizde kimse annesini babasını huzurevine vermek istemez, kendisi bakar. Bunun için emekli maaşlarında iyileştirme şart. Bir emeklinin aç açık bırakılmadan sağlık hizmeti de alması lazım. Yıllarda çalışıp emekliliği hak etmiş büyüklerimizin bundan sonraki yaşamında rahat ve güvende hissetmesi lazım. İnsanlar düşük maaşlara mahkum edilmesin. Hükümet asgari ücrete verilen son zammı sanayici, iş insanları, iş verenden isteyerek yükseltmişti. Biz aynı desteği hükümetten bekleyerek emeklilere zam istiyoruz "dedi.

Ziyaretlerinden ötürü CHP'lilere teşekkür eden Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan hükümetten beklentilerini sıraladı. Seyyanen zam istediklerinin altını çizen Eyidoğan; "Emekliler ülkesine yıllarca hizmet etmiş, ülkenin kalkınmasında en büyük pay emeklilerimizdir. Biz bu sıkıntıları hak etmiyoruz. Asgari ücret %50 zam yapılabiliyorsa, emekli ve dul olarak bizlerde istiyoruz.Emekliler ülkenin anne ve babasıdır. İnsan anne ve babasına yanlış yapar mı?

Kısaca emeklilerimiz umutla yeni yılda yapılacak iyileştirmeleri bekliyor"diye konuştu.