Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluş yıldönümü nedeni ile Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene çok sayıda partili katılırken anıta çelenk sunan CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kurtuluşunu- kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü, Türkiye'nin ise en eski siyasi örgütlenmesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren, Türkiye'nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında, emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir.

Ebedi Genel Başkanımız, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet'le beraber iki büyük eserimden biridir" dediği, 97. Kuruluş yılını onurla kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, sağlam temeli ile hiçbir sarsıntıya boyun eğmemiş, haklının ve mazlumun yanında olmuştur.

Türkiye'de; adaletin, çok partili rejimin, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bir bekçisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin birer parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin ve partimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başkanlara ve üyelerimize minnetlerimi sunuyor, vefat edenlere Allahtan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve uzun bir ömür diliyorum.

97 yıldır; demokrasinin, aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan, Cumhuriyetimizin dev çınarı Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!"dedi.