CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Kilimli Sahil Yolu'nda yolsuzluk olduğunu ısrarla üzerine basarak ifade etti.
Adliye önünden Kilimli sahil yolu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Ünal Demirtaş "Cumhuriyet Başsavcılığı'na buradan suç duyurusunda bulunuyorum, bu yolsuzluğu çözün" dedi.
Milletvekili Demirtaş'ın Sahil Yolu ve tüneller ile ilgili açıklaması şöyle:
"Sahil yolu tamamen yolsuzluk yolu. 2017 yılında biliyorsunuz şikayet yapılıyor. O şikayette deniliyor ki işte kantar fişleri düzgün yapılmadı uygun malzeme kullanılmadığı nereye yapılıyor İşte buraya Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar yapılıyor ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlatıyor ama 2019 yılına kadar bu soruşturma ile gidip ilerleme kaydedilmiyor. 2019 yılında Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun vermiş olduğu bir rapor geliyor Savcılığa. Halbuki o şikayet konusu olan suçtan mağdur kısmında Ulaştırma Bakanlığı yazılıyor yani Ulaştırma Bakanlığı mağdur mağdur olmasın ara yoldaki yapımın usulüne uygun olduğuna ilişkin bir rapor düzenliyorlar ve bu şekilde takipsizlik kararı veriyor. Ben şimdi bugün bizim arkadaşlarımız hakkında TCK 299'dan cezalandırılmasını isteyen savcıya seslenmek istiyorum. Siz vatandaşın doğalgaz hakkını ucuz doğalgaz aktığını, ucuz elektrik hakkını savunan Cumhuriyet Halk Partili dava açacağına gidin Kilimli yolunda yolsuzluk yapan o müteahhitleri, doğalgaz fiyatları O siyasilere bir araştır. O soruşturmayı tekrar açın. Savcıya tekrar sesleniyorum suç duyurusunda bulunuyorum. Kilimli yolunda yolsuzluk var Kilimli yolunda usulsüzlük var ve bu yolsuzluk olduğu sürece yolun 4 defa dalgalar tarafından alınıp götürülmesi ile Ulaştırma Bakanlığı'na da soru önergesi vermiştik verdiğimiz soru önergelerine cevap verme, Ulaştırma Bakanlığı'na sorduk. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak bizim görevimiz.
Bu yolu hangi şirkete ne kadar para ödediniz. Bunu niye gizliyorsunuz. Zonguldak da dahil tüm Türkiye'deki vatandaşlarımızdan TCK 299'dan dava açılıyor bu kabul edilebilir bir şey değil. Hatta ve hatta dilekçemizi hazırladıktan sonra yeni bir suç duyurusunda bulunacağız bu yoldaki yolsuzlukların usulsüzlüklerin açığa çıkarılması için buraya geleceğiz. Cumhuriyet savcılığına Cumhuriyet Başsavcılığı'na Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulunacağız. Bunlar etraflıca araştırırken bu yolda yapılan usulsüzlükler yapılan yolsuzluklar açığa çıkarılsın. Mithatpaşa Tünelleri ile ilgili bir an önce açılması lazım. Cumhurbaşkanı açılışını beklemeye gerek yok Zonguldaklı mağdur zaten."