İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile tüm valiliklerde bugün saat 09.00'da önce İl İdare Kurulları, ardından Pandemi Kurulları toplandı.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bugün saat 09.00 İtibariyle tüm illerde, Corona virüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla, il idare kurulları ve Pandemi Kurulları'nın toplandı.

Zonguldak Valiliği'nde Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığı'nda toplantı yapıldı. Toplantıya; Vali Bektaş'ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Gönen Süslü, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve AFAD Müdürü Ahmet Güngör katıldı.

İl idare kurullarında, corona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular görüşüldüğü belirtildi.

Pandemi Kurulu toplantısında ise, başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınacağı ifade edildi.

Öte yandan, Valilerce, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak, İl Pandemi Kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyonun sağlanması için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları ile ivedilikle paylaşılacağı ve söz konusu toplantıların ilerleyen günlerde tekrarlanacağı bildirildi.


zonguldakta-corona-virusunden-ilk-olum-gerceklesti
Zonguldak'ta Corona Virüsü'nden ilk ölüm gerçekleşti

sevda-cilingirin-cocuguna-baktigi-aile-gozlem-altinda
Sevda Çilingir'in çocuğuna baktığı aile gözlem altında