Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan 'Zonguldak Limanına talip misiniz?' sorusuna 'Şimdilik böyle bir tasarrufumuz yok' dedi.Alan

Liman içindeki Kardemir'e ait kömür depolarının kaldırılması ile ilgili soruya da yanıt verdi. Kardemir kömür depolarının Karabüklü Bakan Mehmet Ali Şahin'in uhdesinde olduğu ve yerinden kaldırılamayacağı yönündeki söylentileri değerlendiren Başkan Alan "Dedikodularla hareket etmiyoruz. Orası kimsenin uhdesinde olan bir yer değil Cumhurbaşkanımıza iletilip cumhurbaşkanımıza talep ettikten sonra Cumhurbaşkanımız talimat verdikten sonra kimsenin esamesi okunmaz" dedi.

Başkan Alan'ın Zonguldak Limanı ile ilgili açıklaması şöyle:
"Şuan öyle bir gündemimiz yok, bunlar ileride konuşulacak konular. Hepsini malı durumumuza göre yapıyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Limanla ilgili uzun vadeli projemiz var. Limanın kaldırıp kaldırılmasısı gibi bir çalışmamız yok. Kömür depoları ile ilgili süreç var, yakin zamanda kömür depolarının kalkması gerekiyor.
Orası kimsenin uhdesinde olan bir yer değil Cumhurbaşkanımıza iletilip cumhurbaşkanımıza talep ettikten sonra Cumhurbaşkanımız talimat verdikten sonra kimsenin esamesi okunmaz."