Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak Kongresine hitabettiği konuşmasında şunları söyledi: "Bugün Zonguldak'ı bir başka görüyorum. Artık Karadeniz Filyos önlerinde sondaj çalışmalarıyla başka bir Karadeniz var. Artık doğalgazıyla başka bir Karadeniz var daha da güzel olacak. İşte şu anda karşımda Fatih'i görüyorum, bizim projelerimize onların hayalleri yetmez idrakini görüyorum, Şu anda biz Karadeniz'de doğal gaza ulaştık, Fatih ile ulaştık. Şimdi ise inşallah Kanuni ile ulaşacağız. Sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Çok daha farklı bir konuma ulaşacağız. Şimdi denizin dibinde sondajlama çalışmalarımızla devam edeceğiz. Buna ne ana muhalefetin ne diğerlerinin idrakini bırakın hayalleri bile yetmez. Ramazanda Uzun Mehmet Camisini açıyoruz. Hazır mısınız? Camimiz hızla ilerliyor. İnşallah Uzun Mehmet olarak tüm Müslümanlara sahilin en güzel yerinde camimiz hizmetini verecek. Tüm hayır sahipleriden Allah razı olsun ve hakikaten Zonguldakımızın merkezine yakışan bir eser meydana gelir."
Zeki Tosun da, "Sayın Cumhurbaşkanım Karaelmas Diyarı Zonguldak'tan bu salonda bulunanların adına Kadın Kollarıyla, Gençlik kollarıyla, İlçe, İl Teşkilatlarıyla selamlarımızı yolluyoruz Sayın Cumhurbaşkanım" dedi.