Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

(Aşılama ne zaman tamamlanır?)

Bakanımızın bu açıklamasını bizzat kendisinden dinlemiş değilim. Mayıs, haziran gibi bu iş tamamlanması, bitsin yaz mevsimine huzurlu olarak girelim. Çin'e hatırlattık. 50 milyon doz aşıyı gönderin. Bu yetmez dedim. 100 milyon doz anlaşmamız var bekliyoruz dedik. Başkan ile konuşup size bilgi vereceğim dedi.

(Harp okullarında yönetmelik değişikliği)

Muhalefetin bu tür eleştirilerine biz alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay ama terörle iltisaklı olan faaliyetler ayrı bir olay. Bu bir yasal düzenleme değil, yönetmelik. Bakanlıklarımız bunları zaman zaman, ülkemizin, ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesile ile atılmış bir adım.

(Rum Kesimi'nde cami provokasyonu)

Güney Kıbrıs bu tür şeyler orada yeni alıştığımız şeyler değil. Maalesef Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar.

(İstanbul Sözleşmesi tartışması)

Meclis'in alacağı bir karar falan değil. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse zaten böyle bir ifadeyi de yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığının adımı tamamıyla yasaldır. Bunlar birçok şeyleri karıştırıyorlar. Uluslararası anlaşmaların altında mıdır, üstünde midir, bunlar havayı bulandırmaktan başka bir şey değil. Biz bu kararımızı aldık, 3 ay sonra da bununla ilgili kararını onlar açıklayacaktır. Biz de buradan çıkmış olacağız. Bu bizimle alakalı değil.