Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın iş birliğinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgelerinde Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi, ülkemizin temel ihtiyaçlarından birini daha gideriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de üretimin ve istihdamın lokomotifleri haline gelen organize sanayi bölgelerinin, bu projeyle, eğitim alanında sorumluluk üstlendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitimde kamu-özel dayanışmasını güçlendiren bu güzel projenin; ülkemiz, milletimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum" temennisinde bulundu.

Hazırladıkları tüm bütçelerde aslan payını daima eğitime ayırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını daima eğitim öğretime ayırdık. Mesela 2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken, 2022 yılında bu rakam, yükseköğretim dahil, 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 343 binden 606 bin seviyesine çıkartarak, ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donattık. Bugüne kadar yaptığımız 714 bin 429 atamayla, okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.

Yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz.

Devletimizin mesleki eğitim alanında yürüttüğü, maddi bakımdan yük aldığı projelerde özel sektörümüzün de elini taşın altına koyması şarttır. Mesleki eğitim gören tüm öğrencilerimizin okurken en az asgari ücret kadar gelir elde edebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.