Toplantıya; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Kadın Kooperatifleri Yetkilileri, Kadın Girişimciler, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yetkilileri, Yerel Tarihçi Ekrem Murat Zaman, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya katıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; " İlimizde mevcut sektörleri güçlendiriyoruz, sektörel çeşitlilikle ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ancak Turizm ve Gastronomi alanlarında istediğimiz noktada değiliz. Bu toplantıda Zonguldak'a özgü olup, yıllardır var olan ancak yeterince tanınmayan ve ticarileştirilmemiş ürünlerimizi tespit ederek, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteği ile coğrafi özelliklerini tescilleyip, tanıtmak ve ticarileştirmek istiyoruz. Amacımız coğrafi işareti alıp rafta duran değil güncel hayatta kullanılan haline getirmek. Katılım ve katkılarından dolayı İlimiz Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerine, Kadın Kooperatifleri Üyelerimize, Kadın Girişimcilerimize, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkililerine, Yerel Tarihçi Yazar Ekrem Murat Zaman'a teşekkür ediyorum " dedi.

Toplantıda üzerinde çalışılacak coğrafi işaret alabilecek ürünler tespit edildi. Söz konusu ürünler ile ilgili olarak proje hazırlanarak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulacak.