AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, TMMOB Gıda Mühendisler Odası Zonguldak İl Temsilcisi Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli, Zonguldak Manda Üreticileri Birliği Başkanı Memduh İnam, Gıda Mühendisi Dr. Bediha Demirözü ve Çaycuma TSO Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'yi ziyaret etti. Ziyarette Coğrafi İşaretli Çaycuma Manda Yoğurdu'nun yaygınlaştırılması ve piyasa kontrolünde karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşme sonrasında , Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, TMMOB Gıda Mühendisler Odası Zonguldak İl Temsilcisi Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli, Zonguldak Manda Üreticileri Birliği Başkanı Memduh İnam ve Çaycuma TSO Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar TAGEM Hayvancılık ve Su Ürünleri Daire Başkanı Dr. Süleyman Arslan da ziyaret edilerek kendisi ile 2022 yılında uygulamalarına başlanılacak olan Halk Elinde Manda Islahı Projesi ile ilgili görüşmeler yapıldı. Ayrıca projenin yürütülmesinde görev alacak saha sorumlusu TAGEM Uzmanlarından Dr. Kürşat Alkoyak ile de son hazırlıklarla ilgili durum değerlendirmesi yapıldı.

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yöresel değerimiz Çaycuma Manda Yoğurdu'nun geleneksel üretiminde tescilini yaptırdığımız "Coğrafi Ürün" işaretinin kullanımının yaygınlaştırılması açısından önemli bir aşama kat etmiş bulunmaktayız. Her zaman olduğu gibi bu konuda da bize büyük destek olan Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu'nun yanımızda olması bize ayrı bir güç vermektedir. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi sunarım. Görüşmelerimiz sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı uzman ekipleri yakın zamanda bölgemize gelerek manda yoğurdu üretiminin artırılması ve iyileştirilmesi konusunda eğitim ve diğer destek çalışmalarına başlayacaktır. Bunların yanı sıra 2022 yılında uygulamasına başlanacak olan Halk Elinde Manda Islahı Projesi kapsamında sektörde kısa zamanda büyüme yaşanacaktır."