Sürü yönetimi, hayvanlara optimal bakım ve refah şartlarının sağlanarak hayvan hastalıklarının ve hayvancılık işletmelerinde yönetime bağlı oluşan kayıpların önüne geçilmesidir. Sürü yönetimi aynı zamanda hayvancılığa ilişkin temel bazı konularda belirleyicilik sağlar ve rehberlik eder:

  • Fertilite yönetim programlarına tam manasıyla adapte olmak
  • Hastalıkları önleyici türde bir beslenme stratejisinin belirlenmesi
  • Enfeksiyoz hastalıklara karşı önlem alınması
  • Yeni doğanların yaşama adaptasyonunu ve yaşama şansını arttırmak
  • Meme sağlığını olabildiğince korumak ve gerektiğinde tedavi edebilmektir.

Sürü yönetimi, yukarıda söylenen tüm maddeler doğrultusunda belirlenir ve ilgili maddelerin hiçbir şekilde atlanılmasına müsaade edilmez.

Sürü Yönetimi Programı Nedir?

Sürü yönetimi programı, hayvancılık yapan işletmelerin; geleneksel yöntemlerden ziyade bilimsel verilerin ışığında belirlenen metotların uygulanılarak hayvanların tüm durumlarının takip edildiği ve kontrol altında tutulduğu tatbikat türüdür. Bilinçli hareket eden ve teknolojik gelişmelere çok çabuk adapte olan hayvancılık işletmeleri, söz konusu programları kullanma konusunda pozitif eğilimdedir. Sürüye yönelik tüm eylemlerin sistematik olarak programlandığı bu uygulama sayesinde sürü, amacına uygun bir şekilde ve tüm hususlar gözetilerek idare edilir.

Profesyonel hayvancılığa yönelik verimin artması için hayvanlar, optimal koşullarda gözetim altında tutulmalı ve beslenmelidir. Sürü sağlığı ve yönetimi, bu bağlamda oldukça öne çıkan bir konudur. Sürü takip sistemi vasıtasıyla sürü içerisindeki hayvanlar istenilen şekilde gruplandırılır. Günlük hatırlatma özelliği sayesinde, hayvanlara ilişkin yapılması gereken rutin işler; gözden kaçırılmaz ve unutulmaz. Hayvana yönelik spesifik ve özel durumlarda anında uyarı sistemi barındıran programla birlikte, hayvanlara yönelik tüm olumsuzluklar anında gözler önüne serilir.

Aşı, gebelik, kızgınlık belirtisi gibi hususlar sürü yönetim sistemi sayesinde eş zamanlı olarak takip edilir. Sürü yönetim sistemi, profesyonel olarak çalışan ve kurumsallıktan hiçbir şekilde ödün vermeyen firmalar için birebirdir. Çiftliğin verimlilik niteliğini sürekli hale getirmek, her gün yapılacakları belirli standartlara bağlamakla mümkündür. Bu durum da bir program vasıtasıyla firma sahiplerini hiç yormadan, çok rahat bir şekilde gerçekleştirilir. Firmaların menfaatine olan ve zararlarını fazlasıyla engelleyici bu hamleler, onların gelişimine ışık tutar. Sürü yönetim sistemi fiyatları hakkında bilgi almak ve programları satın almak için sitemize girmeniz yeterlidir.

Küçükbaş Sürü Yönetimi Nedir?

Küçükbaş sürü yönetimi, adından da anlaşılacağı üzere küçükbaş hayvan sürülerine yönelik tüm işlemlerin idare edildiği sisteme verilen isimdir. Diğer hayvancılık kollarından farklı olarak daha fazla öneme sahip küçükbaş hayvancılık yönetiminde, sürülerin sağlığına azami hassasiyet gösterilir. Hayvan verimliliğinin arttırılması, hastalıklarla etkin şekilde mücadele ve olumsuzlukları önleyici her çeşit önlemin öncesinde alınmış olması; sürdürülebilirlik açısından bir hayli önemlidir. Küçükbaş işletmelerde, yıllık iş planının yapılarak taviz verilmeden uygulanması gerekir.

Koyun sürü yönetimi içerisinde bir koyunun dünyaya geldiği andan itibaren takibinin mümkün olması son derece büyük bir kolaylık olarak ön plana çıkar. Böylece koyuna yönelik tüm sağlık olayları, bir sistematik içerisinde yürütülür. Koyun sürü takip sistemi, koyunlara yönelik tüm gelişmeleri kayıt altında tutmaya yarar ve herhangi bir konuda hatırlatıcı bilgiye ihtiyaç duyulduğunda sistemsel kontrol sağlanır. Daha verimli hayvanların ortaya çıkmasını sağlayan aynı zamanda kişisel hataların katiyetle önüne geçen küçükbaş sürü yönetim sistemi, edinildiğinde hayvancılık işletmelerine somut yararlar sağlar. Sürü yönetim sistemi ücretsiz eğitimi bünyesinde barındırır.

Sürü takip sistemi fiyatları konusunda ayrıntılı bilgiye https://mlgram.com/ sitemizi tıklayarak anında ulaşabilir ve konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye anında sahip olabilirsiniz.