-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde öldürüldükten sonra toprağa gömülen Salim Çatma ve Soner Çatma cinayetinin zanlıları yakalandı. Çaycuma adliyesinde zanlıların sorgusu yaklaşık dört saat sürerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayeti işlediği iddia edilen TTK işçisi Serkan A. ve babası İsmail A. ile birlikte kaçmalarına yardım eden Erkan Ö. yakalandı.İstanbul ve Sakarya'ya fiziki ve teknik takiple izlenen zanlılar Alaplı'da gözaltına alındı. Zanlıların üçüncü kişiyi öldürmek üzere Zonguldak'a geldikleri öğrenildi. Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanlığı'ında üç gün boyunca sorgulanan baba oğulun suçlarını itiraf ettikleri iddia edildi. Çaycuma adliyesinde zanlıların sorgusu yaklaşık dört saat sürerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay şöyleydi;

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi'nde öldürülerek toprağa gömülen Salim Çatma ve Soner Çatma olayına karıştığı tespit edilen ve Cumhuriyet Savcısının talimatı ile göz altına alınan şüpheliler M.G, S.N.A, D.A, F.Ç, Y.E., S.K ve R.G., Çaycuma Adliyesine çıkarıldı. Adliyeye çıkattılan 7 kişiden 3'ü tutuklandı, 4'ü asli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. D.A, F.Ç ve M.G.'nin tutuklandığı öğrenildi.

OLAY NEYDİ? Zonguldak'ta, 17 Temmuz'da önce ailesinin kayıp ihbarı verdiği inşaat işçisi Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma'nın cansız bedenleri ormanlık alanda toprağa gömülmüş halde bulunmasının ardından jandarma ekipleri olayla ilgili 8 şüpheliden 5'ini gözaltına aldı. Nebioğlu beldesi Yeşilyurt Mahallesi'ne geçen 17 Temmuz günü çalışmak için giden ve bir daha haber alınamayan Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma'nın cenazeleri defnedildi. Şüpheli olarak değerlendirilen Serkan A., İsmail A. ve M.G.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda cinayete ilişkin iz ve emarelere rastlanılması üzerine İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, JASAT, Olay Yeri İnceleme, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı, Perşembe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin kapsamlı çalışması sonucunda Salim Çatma ve birlikte inşaat içinde çalıştığı öğrenilen Soner Çatma'nın da, silahla öldürüldüğü tespit edildi. S.A.'nın, cinayetin ardından İ.T.A. ve F.Ç. ile birlikte cansız bedenleri traktör ile ormanlık alana götürerek gömdüğü tespit edildi. Öte yandan S.A. ve babası İ.A.'nın ektiği 157 kök kenevir bitkisi ile 2 kilogram bonzai tabir edilen uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayda kullanıldığı değerlendirilen bir adet 9 mm tabanca, tabancaya ait 36 adet 9 mm fişek ile Serkan A. ve babası İsmail A. isimli şüphelilere ait bin 410 adet extacy uyuşturucu hap, 40 gram metamfetamin ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ise zanlıların sakladığı topraktan çıkartılarak soruşturma dosyasına eklendi. Geçen yıl Haziran ayında Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olduğu öğrenilen 22 bin kök Hint keneviri ele geçirmiş, soruşturmada İsmail A., oğlu Serkan A., E.Ö. ve S.K. isimli zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilmiş bir süre sonra da serbest bırakılmıştı.

cifte-cinayetin-zanlilari-yakalandi-3uncu-cinayet-onlendi
Çifte cinayetin zanlıları yakalandı: 3'üncü cinayet önlendi