Kurs, Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı (2018-2022) kapsamında Eğitim ve Yayın Dairesi sorumluluğunda yürütülen tedbirlere ivme kazandırmak ve sulamanın etkinliğini artırmak amacıyla yapıldı.

20-21-22 Haziran 2022 tarihlerinde Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şubesi tarafından düzenlenen ve Ziraat Mühendisi Servet Varol tarafından verilen eğitime çok sayıda üretici katılım sağladı.

Kurs bitiminde düzenlenen törene Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Adem Ardıç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Engin Hasan Sarı ve İl Müdürlüğü teknik personelleri katılım sağladı.
Merkez Himmetoğlu Köyü'nde düzenlenen törende konuşma yapan İl Müdürü Cemalettin Çataklı, şunları söyledi;
"İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız, 3 gün olarak düzenlenen bu kurs her ne kadar etkin ve verimli sulama ile ilgili olsa da tarım ve hayvancılık ile ilgili tüm konularda çiftçilerimizin Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarından istifade edebilecekler.
Talep olması halinde tüm İl ve İlçe Müdürlüklerin çiftçilerimizin istedikleri kursları verebileceklerini söyledi.
Üreticilerin soru ve sorunlarını dinleyen İl Müdürü Cemalettin Çataklı hayvan hastalık ve zararlıları, meyve hastalık ve zararlıları, sulama ve gübrelemede karşılaşılan sorunlar ve Bakanlığa verilen desteklemeler ile Müdürlük tarafından yapılan projeler hakkında bilgiler verdi.

Bugüne kadar yapılan tüm projelerde istekte bulunan tüm çiftçilerin taleplerinin karşılandığı ve projelerin devam ettiği karşılanacağını söyleyen İl Müdürü Cemalettin Çataklı, her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirtti.
Himmetoğlu Köyü çiftçilerinden gelen talep doğrultusunda bu yıl sonbaharda budama eğitimi yapılması konusunda karar verildi. Etkin ve Verimli Sulama eğitimine katılan çiftçilerimize teşekkürlerini ileten İl Müdürü Cemalettin Çataklı kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti.