Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Baskanı Süleyman Erbay, pandemi süreci ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Erbay, askıda ekmek, esnafın kötü ekonomisi, terör ve CHP'nin politikalarını eleştirdi.

CHPlileri sert dille eleştiren Süleyman Erbay "Orduya satılmış diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır. CHP peygamber ocağımıza hakaret etti" dedi.
Başkan Erbay, açıklamasında şunları söyledi;
ASKIDA EKMEK KAMPANYAMIZ OLUMLU TEPKİLERLE DEVAM ETMEKTEDİR.
5 Kasım 2020 tarihinde toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı güçlendirmek için 19 mahallede 19 bakkalımız aracılığı başlatmış olduğumuz Askıda Ekmek kampanyamız bir ayını doldurdu ve olumlu geri dönüşlerini almaya başladık. Bizlere ve kampanyamıza destek veren katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kampanyanın gözlemlediğimiz en güzel geri dönüşü bazı bakkallarımızda mahalle sakini hayırseverlerimiz de kampanyaya ekmek katkısı sağlamaya başlamış olmalarıdır.

PANDEMİDEN OLUMSUZ ETKİLENEN BAŞTA KANTİNCİ-SERVİSCİ-KIRTASİYECİ ESNAFINA ACİL DESTEK PAKETLERİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR.
Pandeminin ekonomiye olumsuz etkileri her geçen gün artmaya devam etmektedir. Pandemi süresince esnaf sektörleri oldukça zor günler yaşamaktadır. Özellikle kantin işletmecileri, servisçiler ve kırtasiyeciler olmak üzere pandemiden olumsuz etkilenen esnaf kesimine acil destek paketleri hayata geçirilmelidir.
Okulların 14 Mart 2020 tarihinde kapanmasıyla beraber ilimizde yaklaşık 170 ülke genelinde sayıları 25.000'i bulan kantin işletmecilerine yine aynı süreçlerde kontak kapatan serviscilere acil destek paketi sunulmasını bekliyoruz. Esnafa kredi kooperatifleri aracılığı ile verilen 25.000 TL lik kredilerin geri ödemeleri pandemi nedeni ile 3 ay ertelenmiş idi. Ancak pandemi devam ediyor işyerleri kapalı esnafın kooperatiflere olan kredi taksitlerinin ödeme zamanları geldi ve geçiyor.
--Esnafın kredi geri ödeme ötelemeleri 3 aydan en az 1 yıla çıkartılmalıdır.
--Başta pandemiden en çok etkilenen kantin işletmecileri, servisçiler ve kırtasiyeciler olmak üzere zarar gören esnafa acilen 25.000 TL. sıfır faizli 1 yıl sonra geri ödemeye başlanacak şekilde ve 5 yıl ödemeli kredi devletimiz tarafından verilmelidir.
--Pandemiden olumsuz etkilenen esnaf kesiminin Bağkur, Sgk, Vergi borçları pandemi süresince devlet tarafından karşılanmalıdır. Kirada duran esnafa kira yardımı yapılmalıdır.

DEVLET HEPİMİZİN ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI GEMİ BATARSA HEPİMİZ BOĞULURUZ.
PKK Terör örgütü, FETÖ gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni diz çöktürmek ve küresel güçlere biat ettirmek için çalışan tamamen dışardan kumanda edilen taşören bir örgüttür. PKK Kurulduğu 1984 yılından bu yana 40.000 insanımızı şehit etmiş ve bu sürede terörle mücadeleye harcanan para ise 1,5 trilyon doları geçmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele gibi bir sorunu olmasaydı bugün terörle mücadeleye aktarılan milyar dolarlar esnafa, sanatkara, köylüye, sanayiciye destek olarak akacaktı.

TERÖRÜ BİTİREMEZSEK EKONOMİYİ DÜZE ÇIKARTAMAYIZ.
Bu memlekette terör bitirilmezse ekonominin düzelmesi hayal olmaktan öteye geçmez. Küresel güçler ve yerli işbirlikçilerin ortak hedefi Türk ekonomisini çökertmek ve daima dışa bağımlı halde tutmaktan başka bir şey değildir.
Peki Cumhur İttifakı bu şuurla hareket eder iken muhalefet nerde durmaktadır?
Ortadoğuyu kangölüne çeviren, Ortadoğu'da ikinci bir terör devleti kurmak için planlarını diri tutan ABD'nin başkan adayı Joe Biden 15 Ağustos 2020 tarihinde "Erdoğan hükümetini devirmeliyiz" diyebilmiştir.
Peki Joe Biden'e seçim sonuçları henüz açıklamadan tebrik mesajı gönderen ana muhalefet partisi liderimiz neyin peşindedir?
Peki Joe Biden'dan medet uman bu siyasi lider ülkemizde iktidar olması durumunda bu adama acaba rest mi çekecek, yoksa yol mu verecektir?
CHP PEYGAMBER OCAĞIMIZA HAKARET ETMİŞTİR.
Geçtiğimiz günlerde CHP'li bir vekil ordu Katar'a satıldı diyerek şanlı ordumuza dil uzatmış hakaret etmiştir. CHP'nin liderinden kınama beklenirken maalesef saygısızlığa sahip çıkmıştır. Türk Ordusu Irak'ın Kuzeyinde, Suriye'de, Afrin'de, Musul'da, Ege'de Akdeniz'de Libya'da Karabağ'da destanlar yazmış ve yazmaya da devam edecek şanlı ordudur. Türk Ordusu Peygamber Ocağımızdır. Ordumuza satılmış demek vatana ihanettir. Orduya satılmış diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır. Ordumuza yapılacak her türlü hakareti nefretle kınıyoruz.