Günümüzde çevre bilincine sahip olmayan bir işletme, kendi iş ilişkilerini ve geleceğini tehlikeye atar. Çünkü küresel ısınma ve iklim değişikliği son yılların en çok dikkat çeken konularından biridir. İnsanların çevre konusunda bilinçlenmesi, çevre yönetiminin ticari faaliyetlerde önem kazanmasında ve aranan bir özellik olmasında etkilidir.

İnsan sağlığına, insan emeğine ve doğaya saygılı şekilde faaliyetler sürdüren bir işletme, gelişme ve büyüme bakımından daha avantajlıdır. Faaliyetlerini çevreye duyarlı prosedürlerle gerçekleştiren şirketler, global kurallara da uyum sağlamış oldukları için sektörde saygınlık kazanırlar.

İşlerini geliştirmeyi, büyümeyi ve uluslararası hizmetler vermeyi planlayan işletmelerin Artemis Arıtım'dan çevre danışmanlık hizmetleri alması faydalıdır. Çünkü Artemis Arıtım çevre yönetimi konusunda kapsamlı hizmetler sunar. Firmanın yüksek standartlarda sunduğu hizmetleri ile çevresel sorunların kolayca üstesinden gelebilirsiniz.

Çevre Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

Doğaya ve çevreye olan hassasiyetin her geçen gün arttığı şu günlerde çevre yönetimi, işletmeler için olmazsa olmazlardan biridir. Çevre yönetiminin işletmelere sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Çalışanların performansını artırmak
  • Verimliliği artırmak
  • Şirketlere çevresel hedefler oluşturmak
  • Tehditleri ve riskleri azaltmak
  • Yasal gereksinimlere uyum sağlamak
  • Kalitede iyileştirme ve süreklilik kazanmak
  • Başarılı bir şekilde kamu imajı yaratmak

Artemis Arıtım ile kolayca ve başarılı bir şekilde çevre yönetim sistemine sahip olabilirsiniz. Firmanın uzman ekibinin sunduğu çözümlerle kısa ve uzun vadede başarılı sonuçlar elde edersiniz.

Çevre Yönetimi Sertifikaları Nelerdir?

Çevre yönetimi, tüm dünyada kabul gören ve uygulanan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde çevre bilinci gelişen işletmelerin sayısı her geçen gün hızla artar. Çevre yönetimi sisteminde uluslararası kabul gören sertifika, ISO 14001:2015'tir. Bunun yanı sıra Artemis Arıtım'ın desteğiyle Zero Discharges of Chemicals (ZDHC), BRC, Yeşil Yıldız ve SEDEX sertifikalarına da sahip olmak mümkündür.

Doğayı tehdit eden en önemli faktörlerden biri de sera gazlarıdır. Bu nedenle sera gazlarının salınımının kontrol altına alınması veya azaltılması işletmeler için son derece önemlidir. Artemis Arıtım, çevre yönetimi kapsamında sera gazı emisyonlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol altına almak ve azaltmak konusunda da hizmetler verir. Bir işletmenin sera gazı salınımı ile ilgili çalışmalar yapması işletmenin ISO 14064-1:2007 sürecine daha kolay bir şekilde adapte olmasına da yardımcı olur.