Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Devrek ve Gökçebey ilçelerinde hizmet verecek Gemiciler Ortaokulu ek binasında oluşturulan ve 22+1 bilgisayardan oluşan e-sınav merkezi hizmete girdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde fa-4 kapsamına dahil edilen ve çok kısa zamanda alt yapı, fiziki ve teknolojik donanımları tamamlanarak Bakanlık tarafından hizmete alınan Çaycuma e- Sınav Merkezi'nin açılışında Kaymakam Muharrem Coşgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürleri Muharrem Yol, Özkan Yıldırım ve Gemiciler Ortaokulu Müdürü Resul Demir, Gemiler Mahallesi Muhtarı Recep Kabuk bulundu.
Okul Müdürü Resul Demir merkezde ilk sınavın önümüzdeki Pazartesi yapılacağını ifade ederek; "MTKS kursu, ustalık, kalfalık, usta öğreticilik, açık lise ve açık öğretim sınavları düşük maliyetli, güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Sınavların sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılmış 100'e yakın personele gerekli kurs ve seminerler verilmektedir"diye konuştu.
Merkezin açılışını gerçekleştirerek bilgi alan Kaymakam Muharrem Coşgun, e- sınav merkezi'nin bölgeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Merkezde 22 kişi aynı anda sınava tabi tutulabilecek.