Halkın Sesi Gazetesi'nde 15 Mayıs 2017 tarihinde "Pensilvanya Hakimi" başlıklı bir haber yayınlanıyor.

Haberde, Ak Parti Karadeniz Ereğli eski İlçe Başkanı Avukat Adem Öztürk'ün sınavsız şekilde hakim yapıldığı, Öztürk'ün Bank Asya'nın avukatı olduğu vurgulanıyor.

Adem Öztürk, Halkın Sesi Gazetesi'ne gönderdiği tekzip metninde, yazı ve sözlü sınavda başarılı olarak hakim olmaya hak kazandığını anlatıyor.

Adem Öztürk, Bank Asya Katılım Bankası A.Ş vekilliğini 24/10/2016 tarihinde, yani ilgili bankanın FETÖ Terör Örgütü tarafından değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yetkili kurumları tarafından yönetildiği dönemde üstlendiğini anlatıyor.

Olay burada bitmiyor. Yargı süreci başlıyor. Halkın Sesi Gazetesi Cevdet Akgün, 16 Şubat 2018 tarihinde Zonguldak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde şöyle diyor: Olay tarihinde Halkın sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyordum. Bu haberi gazetenin şirket ortağı ve başyazarı olan Mustafa Özdemir kaleme alıp yayımlamıştır. Söz konusu haberle ilgim yoktur. Ben yazmadım. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum."

Mahkeme 13 Mart 2018 tarihinde karar veriyor ve Cevdet Akgün'ü 5 ay hapis cezası veriliyor. Aslında bu ceza ertelenebiliyor. Ancak Cevdet Akgün'ün daha önce ceza aldığı ve hapis yattığı davalar bulunduğundan hükmün geriye bırakılması kararı verilemiyor.

İŞTE ÇEVDET AKGÜN'ÜN İFADESİ VE MAHKEMENİN VERDİĞİ KARAR: