CHP'li Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Okan Onur, otopark yüzünden mahkemelik oldular.

Devrek Belediye Başkanı Bozkurt, Devrek'te ikamet eden CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Okan Onur'un 4 dükkanına su borcu olduğu gerekçesiyle zabıtaları gönderdi. Belediyeye su borcu olmadığı ortaya çıkan Onur'un sadece su faturalarını üstünde olduğu kişi üzerinden ödediği ifade edildi.
Hızını alamayan Belediye Başkanı Bozkurt, bu sefer Okan Onur'a ait evinin yanındaki otoparkın kaçak olduğunu iddia ederek yıkım yazısı gönderdi.
Belediye Başkanı Çetin Bozkurt görev dahilinde bulunmadığı halde yıkım yazısı hazırlayarak imzaladığı belge ile yanında 8 bin TL. para cezası ile birlikte Okan Onur'a gönderdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ruhsatı bulunan ve 60 metre karelik alan üzerine yapılan otoparkın yıkım kararı Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.
Başkan Bozkurt, mahkeme kararını iptal ettirmek için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi de Zonguldak İdare Mahkemesi'nin kararını onayladı ve Çetin Bozkurt'un yıkım kararını iptal etti.
Hukukla mücadelesini devam ettiren Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi Okan Onur, Başkan Bozkurt'u CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na vereceği ve tazminat davası açacağı öğrenildi.