İçişleri Bakanlığınca 28 ilde 235 şüpheliye yönelik başlatılan "Çekirge Operasyonu" kapsamında Zonguldak'ta gözaltılar sürüyor.

Aralarında Zonguldak'ın da bulunduğu 28 ilde sahte engelli raporu, reçete, PCR testi, dublör kullanarak başkasının yerine girenler şeklinde nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 20 suç örgütü ve 235 şüpheliye yönelik operasyon başladı. Operasyon kapsamında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah 06.00 itibariyle gözaltına alınan şüphelileri Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek Binası'na getirerek sağlık kontrolünden geçirdi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Zonguldak Valiliği konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Zonguldak Valiliği, bugün aralarında Zonguldak'ın da bulunduğu 28 ilde eş zamanlı yapılan Çekirge Operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle: "EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde ilimizin de yer aldığı 28 ilde eş zamanlı olarak nitelikli dolandırıcılık olaylarını konu alan 'ÇEKİRGE Operasyonu' yapılmıştır.

Örgüt yöneticisine suçun işlenmesi aşamasında yardım eden hastane ve eczane çalışanlarının da aralarında yer aldığı (16) şüpheli ile usulsüz şekilde rapor aldığı tespit edilen (53) şüpheli olmak üzere toplam (70) şüpheli şahıs hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama ve gözaltına alma kararı verilmiş olup 12.10.2021 günü yapılan operasyon ile (63) şüpheli yakalanmış, diğer şüphelileri yakalama çalışmaları halen devam etmektedir."