Çaycuma Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin organizasyonu ile 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde Çaycumalı kadınlar Atatürk Anıtına karanfil bıraktı.

Etkinliğe, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve yürütme kurulu üyeleri, Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve yürütme kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve yönetim kurulu üyeleri, ADD Çaycuma Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt ve yönetimi ile çok sayıda Çaycumalı kadın katıldı.

Etkinlikte konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı; 'Bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleri ile yalnız bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 83. Yıl dönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz.

Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açan Ulu Önder Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şart da sahip çıkmamalıyız. Laik Cumhuriyetimiz yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.

Büyük Atatürk! ...Açtığın yolda, gösterdiğin hedefler doğrultusunda ilerlemek aziz milletimizin her zaman ortak gayesi olmuş ve olmaya devam edecekti. Bu gayeye ulaşma yolunda bizlere söylediğin gibi tek bir şeye ihtiyacımız vardır, oda çalışmak ve daha çok çalışmaktır. Açtığın bu yolda her zaman izinden gelecek olan Çaycumalı kadınlar olarak ülkemizin aydınlık geleceğine inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki karlığımızı bir kez daha vurguluyor ve yüksek hatıranız önünde saygı ile eğiliyoruz"diye konuştu.