Covid-19 hastalığına maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma risklerini azaltmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Covid-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlendi. 05.09.2021 tarihi itibarı ile 12-18 yaş aralığındaki çocuklara e-nabız sistemi üzerinden ebeveyn onayı ile Covid-19 aşı tanımlaması yapıldı.

Bu kapsamda Çaycuma İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yaş grubundaki öğrencilerin aşılanmasını artırarak mücadelede hız kazanmak amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü ile karşılıklı görüşmeleri sonucunda "Zonguldak'ta Gençlik Aşılanıyor" projesi başlatılarak okullarda veli onayı ile yerinde aşılama çalışması yapılması planlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile yapılması planlanan projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlardaki 15-18 yaş grubu öğrencilere veli onayı alınarak uygulanması için valilik oluru alındı.

Bu kapsamda Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesinde örnek bir çalışma yapıldı. Bir gün gibi çok kısa süre içerisinde okul idaresi ve öğretmenler tarafından bilgilendirilen veli ve öğrencilerden 37 öğrenci veli onayıyla aşı yaptırmak istediğini okul idaresine bildirdi.

Aşı yaptırmak isteyen bu öğrenciler İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Dr. Ebru Mutlu, Dr. Ege Karasıl, Dr. Eda Nur Çakır, Ebe Fatma Ünal, Ebe Süreyya Sağlam Kabacı ve Ebe Ceren Alibabaoğlu' ndan oluşan sağlık ekibi tarafından aşılama işlemleri gerçekleştirildi.

Gençlik Aşılanıyor projesi kapsamındaki bu etkinliğe; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ercan Kulak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Parlak ve Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Aksoy katılarak öğrencilere destek oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş "Duyarlı olup aşı olarak sağlıklı eğitim ortamlarının sağlanmasına katkı sağlayan öğrencilerimize ve onların velilerine ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah bu öğrencilerimiz ve velilerimiz diğer öğrenci ve velilerimize örnek olur ve onlarında aşı olmaları için teşvik olur. Ayrıca her zaman olduğu gibi bu projede de eğitim camiasının yanında yer alan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ercan Kulak' a, aşılama ekibinde görev alan doktorlara ve ebelere şahsım ve eğitim camiası adına teşekkür ederim" ded