Çaycuma Çocuk Belediyesi yeni başkanını seçti. İki adayın yarıştığı seçimi Eymen Egehan Karahan 1 oyla kazandı

Çaycuma Çocuk Belediyesi yeni başkanını seçti. Her okuldan kayıtlı öğrenci sayısına göre belirlenen delegelerle yapılan seçimi Eymen Egehan Karaman 1 oyla kazanarak yeni çocuk başkan oldu. Belediye binasının 7. katındaki konferans salonunda yapılan genel kurula Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, önceki dönem çocuk başkan Nisanur Yıldırım, belediye daire amirleri, okullardan seçilen delegelerin yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve bazı veliler de katıldı.

ÇELEBİ: "ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"

Genel kurulda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi "Çaycuma Belediyesinin çocuk meclisi ile ilgili çalışmalar, bizim için çocuklarımız için, çocuklarımızın gelişimi için çok önem taşıyor. Çocuklarımızda demokrasi bilincinin oluşması, katılımcılık gibi kavramların edinilmesini sağlayan bu çalışmada emeği geçen Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum. Sevgili öğrencilerimize girecekleri bu yarışla bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyorum. Güzel bir etkinlik oluyor, bu etkinliğe katıldığınız içinde hepinizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" dedi.

KANTARCI: "ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE ÇAYCUMA'YA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Sevgili çocuklar, hoş geldiniz. Burası cıvıl cıvıl oldu, çok mutlu oldum, iyi ki geldiniz. Çaycuma'da bir büyüklerin belediye başkanı var, bir de çocukların olacak. Seçimle belirleyeceğiniz bir de belediye meclisimiz olacak. Virüs salgını yüzünden bir buçuk senedir bu çalışmayı biraz aksattık, inşallah yeni seçilenlerin şansı iyi olur. En çok istediğimiz şeylerden biri de şu: Çocuklarımız gelsinler Çaycuma'nın yönetimine el koysunlar. Ben bugüne kadar görev yapan sevgili çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarımızla birlikte Çaycuma'ya güzel şeyler yapacağız" dedi.

KANTARCI: "ÇOCUKLARIN GÖRÜŞLERİ, BAKIŞLARI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ"

Çocukların gözünün başka olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı, sözlerini, "Çocuklar inanın her şeyi büyüklerden iyi görüyorlar ve daha güzel yorumluyorlar. Eğer çocuklara beğendirebiliyorsak, çocuklarımız eğer mutlu oluyorsa doğru işler yapıyoruz demektir. Dolayısıyla onların görüşlerine çok ihtiyacımız var. Yaptığımız iş böyle bir görüntü, bak bir de çocuk meclisimiz olsun, çocuk belediye başkanımız olsun gibi bir özentiden ibaret değil. Gerçekten onların görüşleri, bakışları bizim için çok değerli ve onları geleceğe hazırlamak bakımından da bu tecrübenin çok büyük yararı var. Ben tekrar buraya geldiğiniz için, burayı şenlendirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Hep güzel günlerde, iyi günlerde buluşmayı diliyorum. Tekrar hoş geldiniz" diyerek tamamladı.

BAŞKANIN YANI SIRA 12 KİŞİLİK MECLİS DE SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde 2 aday yarıştı. Toplam 100 oyun kullanıldığı seçimde Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Eymen Egemen Karaman 49, Barbaros Kutlutaş Ortaokulu öğrencisi Ecrinsu Demirciler'se 48 oy aldı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, aralarında bir özel eğitim öğrencisi, bir de korumaya muhtaç çocuğun bulunduğu 12 meclis üyesi de seçildi. Yeni çocuk başkan Karaman oy veren, vermeyen herkesin başkanı olacağını söyleyerek, kendine destek verenlere teşekkür etti. Karaman'ı ilk tebrik eden kişi olan Başkan Kantarcı 1 oyla seçimi kaybeden Demirciler'i de kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.