Zonguldak Kömürspor tarihine adını altın harflerle yazdıran ve yaşadığı 2 şampiyonlukla tarihe geçen eski Kulüp Başkanı Süleyman Caner'den çarpıcı açıklamalar geldi.

"ATINÇ KAYINOVA MAÇ PARASINI PEŞİN İSTEDİ, MAÇA ÇIKMADI"

Caner, "2014-2015 futbol sezonunda Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanlığı'na seçildim. O dönem kulübün maddi olarak büyük sıkıntıları vardı. Zara Belediyespor'u Ankara'da yenerek şampiyon olduğumuz sezonun ortalarında bir maça çıkıyorduk. Kulüp Müdürümüz 'Başkanımız bir sorumumuz var. Bu maçta sahaya çıkacak doktorumuz yok. Doktorsuz çıkarsak ceza yeriz' dedi. O dönemde Zonguldak Kömürspor'un maçlarına Dr. Atınç Kayınova çıkıyordu. Kulüp Müdürümüz 'Doktor maç parasını peşin almadan maça çıkmayacağını söylüyor" dedi. Biz de o an için çaresiz kaldık. Atınç Kayınova parasını peşin almadığı için maça çıkmadı. O dönem maç parası 150 liraydı sanırım. Daha düşük veya daha fazla da olabilir. Bizim dönemimizden önce ne oldu onu bilemem."

"İMDADIMIZA ÖMER SELİM ALAN YETİŞTİ"

Süleyman Caner, "Maç öncesinde son çare aklımıza dönemin Kızılay Müdürü Dr. Ömer Selem Alan geldi. Kendisini aradım maç öncesinde doktora ihtiyacımız olduğunu söyledim. Maça doktor olarak Ömer Selim Alan çıktı. Maç sonunda bizden para istemedi. O maçın ardından Zonguldak Kömürspor'un 4 yıl boyunca doktorluğunu yaptı, 1 kuruş para almadı. Bu 4 yıl boyunca bizimle koşturdu. İlaç lazım oldu, gitti arkadaşının eczanesinden aldı ihtiyacımızı giderdi. Biz o dönemlerde maddi sıkıntı yaşayan bir kulüptük ve doktor parasını bile hesap etmek zorundaydık" dedi.

"ÇANAKKALE'YE OTOBÜS İÇİN ALAN İLE BİRLİKTE DOLAŞTIK"

Caner, "2.Lig'e çıktığımız sezon Çanakkale'de oynadığımız Kızılcabölük maçı öncesinde otobüs için Ömer Selim Alan ile birlikte esnafları gezdik. Beraber 1 saatte tam 4 otobüs parası topladık ve otobüsleri taraftarlarla Çanakkale'ye gönderdik.

Ömer Selim Alan hiçbir karşılık beklemeden bizimle birlikte mücadele etti. Kendisinin Zonguldak Kömürsporluluğu tartışılmaz" dedi.

"1 KURUŞ DESTEK OLANIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR"

Süleyman Caner "Benim dönemimde Zonguldak Kömürspor 2 şampiyonluk yaşadı. Gönül isterdi ki üçüncü şampiyonluğu da yaşayalım 1'nci Lig'e çıkalım. Ancak nasip değilmiş. Benim dönemimde ve bundan sonra Zonguldak Kömürspor'a 1 kuruş katkısı ve desteği olanı başımın üzerinde taşırım. Maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.