Programın açılış konuşmasını Alaplı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Oturak yaptı. Dr. Oturak konuşmasında, "Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor ve hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Ardından Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz tarafından yapılan sunumla konferansa geçildi. Doç. Dr. Karadeniz konferansında, "Tüm dünyanın dört bir tarafından Çanakkale'ye geldiler. 15 gün içerisinde Çanakkale'yi almak, akşam beş çayını İstanbul'da içmek üzere gelen düşmanlar, Türk Milletinin azmini gücünü gördüler. Yüz yıl önce Çanakkale üzerinden bu milleti yok etmek isteyenler ve işbirlikçileri 15 Temmuzda tekrar denediler. Nasıl ki Çanakkale'de Seyit Onbaşı tek bir mermi ile düşmanları Çanakkale'nin derin sularına gömdüyse, 15 Temmuz'da Ömer Halis Demir'de hainleri kurşunları ile tarihe gömdü. Çanakkale'de başaramadılar, 15 Temmuz'da başaramadılar ve başaramayacaklar" diye konuştu.

Konferans soru - cevap bölümüyle sona erdi. Akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansın sonunda Alaplı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oturak programın hazırlanması ve sunulmasında emeği geçenlere ve programa iştirak eden akademik idari personel ve öğrencilere teşekkür etti.