Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi hayata geçiyor. İki ilçenin kaderini değiştirecek Organize Sanayi Bölgesi için önemli toplantılar gerçekleştiriliyor.

BAKKA, Ostim Proje Grubu, Devrek TSO'nun da katılımıyla Çanakçılar Seramik'te yapılan toplantı oldukça verimli geçti.

1960'lı yıllarda üretime başlayan, bine yakın çalışanıyla 200 dönüm arazi üzerinde faaliyetlerini sürdüren Çanakçılar Seramik'in Lojistik Müdürü Aynur Yan Özdemir, fabrikada yapılan toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

3 KEZ TOPLANTI YAPILDI

Çanakçılar Seramik Lojistik Müdürü Aynur Yan Özdemir, yeni Organize Sanayi Bölgesi'nde 120 dönüm arazi talebinde bulunduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Devrek-Gökçebey OSB, Çanakcılar Seramik olarak bizim yakın takibimizde ve desteğimizde olan konu olduğu için BAKKA ve alanında uzman danışmanlar ile toplamda 3 kez bu proje için görüştük.

Bu görüşmelerden ilki 18.08.2020 tarihinde online olarak gerçekleştirdiğimiz Filyos Vadi Projesinin alt küme araştırmalarından olan Lojistik Üst Kurulumuna ait iken diğer iki görüşmelerimiz Gökçebey OSB Kurulumu Araştırma ve Ön Fizibilitesine yönelik idi.

DRONE İLE SUNUM YAPILDI

Gökçebey OSB Kurulumu için 01.09.2020 tarihinde online görüşme yaptık. Bizzat Yönetim Kurulumuz Üyesi Sezai Çanakcı katılımı ile online üzerinden bu proje hakkında görüşlerimizi ifade ettik. Gökçebey'in OSB'ye neden ihtiyacı olduğunu, bu proje gerçekleşir ise hem ilçemizin hem de Türkiye'mizin sanayi gücünün artacağını, Filyos Vadi Projesi ile de daha katma değer kazanacağını ifade ettik.

BAKKA, Ostim Proje Grubu, TSO-Devrek ilgilileri ile fabrikamızda bu projenin detaylı ön fizibilitesi için buluştuk. Drone sunumu ile Yönetim Kurulu Üyemiz Sezai Çanakcı, OSB sınırlarını konuklarımıza hem gösterdi, hem de yansıttığımız ekran üzerinden detaylı anlattı.

Sonrasında da sahanın yerinde incelenmesi için araçlar ile saha analizine çıkıldı.

YÖNETİM KURULUMUZ DESTEK VERDİ

Bu saha analizinde de Yönetim Kurulundan Hakan Çanakcı ile Sezai Çanakcı, bizzat yetkililere saha alanında fabrikamızda yapmış olduğumuz sunumu detaylı anlatım ile üstünden geçmiş oldular.

OSB'lerin bulundukları çevreyi sanayi açısından artarak artan ivme ile geliştirdiklerini herkes bilir. Biz de Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi Projesinin etkin çalışan işgücünü artırarak ilçe de ki göç oranın azaltacağı gibi ilçemiz popülasyonu artacağına ve ilçemize katma değer katacağına inanmaktayız.

120 DÖNÜM ARAZİ TALEP ETTİK

Öyle ki var olan 200 dönümlük arazimiz şu ana kadar uluslararası arenada lider olma vizyonumuz yönünde yatırımlarımız ile devam etmektedir. 65 ülkeye olan ihracatımızın sayısını daha da artırarak Gökçebey ilçemizden dünyamızın her ülkesine emeğimizi sunma arzusunda ve hedefindeyiz.

Bu anlamda da OSB bölgesi içinde yetkililerden ilave 120 dönümlük alan daha talep ederek dünyanın lider firmalarından olabilme vizyonumuza ulaşma arzusundayız.

GÜMRÜKLÜ KONTEYNIR LİMANI

Dün ayrıca yetkililere ilk online görüşmemizde de ifade ettiğimiz Filyos Vadi Projesinde, Filyos'da Lojistik Merkez Üstü kurumunun da gerekliliğini bir kez daha vurgulama şansını yakaladık. Gümrüklü Konteynır taşımacılığı ile ihracat sevklerinin Filyos Limanı üzerinden gerçekleştirilmesini arzuladığımızı ifade ettik. Bu açıdan da Gümrüklü Konteynır Limanı oluşumunun Filyos Vadi Projesinde ana unsurlardan olması gerekliliğini vurguladık. Demiryollarının bağlantılarının geliştirilmesi Demiryollarına konteynır taşımacılığı için de Demiryolu Limanları kurulmasının öneminden bahsettik.

Biz, Creavit markamız altında sürdürülebilir, doğa dostu kaynak kullanımının artırılmasını ve çoğaltılmasını destekliyoruz. Geleceğimizin de nefes alabilmesi için bacasız sanayiye yatırımların da OSB içerisinde oluşumunu isteriz. Bu anlamda da tarım ürünlerinin kooperatiflerinin OSB içinde yer almasını ve ara eleman yetiştirilmesi için bir meslek lisesinin yine OSB içinde yer alarak katkı sağlayacağını düşünüyoruz."