Kurban bayramında köylerde çöp ve su solunum yaşanmayacağını belirten Başkan Karaveli "Şu an 100 köyde su pompaları arızalı, bu arızaları bayrama kadar vereceğiz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, gazetecilere yaptığı açıklama şunları söyledi

"Gerçekten İl Özel İdare noktasında hummalı bir çalışma var. Bölgemizde bir takım yerlerde sıkıntı yaşadık. Çaycuma, Gökçebey, Alaplı, Devrek kısmen Ereğli bölgemiz. Zaman zaman da merkez bölgemizde. Sıkıntılarımız var. Özellikle köy grup sularında sıkıntılarımız var. Su ve kanal hizmetlerimize gelen çalışmalar ve talimatlar verildi. Arkadaşlarımızın önceliği bayram esnasında bütün köylerimize su verebilmek. Biliyorsunuz bayram tatili de 9 güne çıktı arkadaşlar. Biz gurbetçilerimizin köylere geleceğine eminiz. Bizim için önceliklimiz su. Katı atık arkadaşlar. Biz katı atım ve çöp toplamaların aksamaması noktasında yeni bir müdürlük kurduk. Çevre ve Temizlik Müdürlüğümüzü kurduk. Bütün yetkileri verdik arkadaşlar. Sadece şuanda 2 tane çöp arabamızda sıkıntı var. Bunlarım bakım onarım çalışması ve yeni bir çöp arabası almak zorundayız. Bunları yaptıktan sonra olaya arkadaşlarımız organize noktasında tanıma noktasında hakim oldular. Yeni arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar Çevre ve Temizlik Müdürlüğü altında çalışacaklar. Çöpün aksamaması gerekiyor artık. Özellikle vatandaşlarımızın da bu nokta da bilinçli olmasını istiyoruz. Özellikle vatandaşlarımızı. Daha bilinçli olmaları gerekiyor. Çöp atılacak şeyleri çöpe, çöpe atılmayacak şeyleri çöpe atmamaları gerekiyor. Bundan sonra çöp konusunda köylerimizde akşama olmayacak. Bunun ben garantisini veriyorum. Ona göre hazırlıklarını yapsınlar ona göre çalışmalarını gerçekleştirsinler. Bizden bir talepleri varsa da istesinler.

Çalışmaların tamamı bitmedi. Dere yataklarında ki konuların oto pompa ve pano noktasında ve borularda da sıkıntı var. Yüzün üstünde su kuyusunda sorun var. Bunları toparlama noktasında çalışmalara başladık. İnşallah bayrama noktasında toparlamak zorundayız. Önümüzde de malum bayram var. Su daha da önem arz ediyor. Dün ben Devrek bölgesindeydim. Yazıcılar, Tohumlad, Akçabey tarafında. Orada da su noktasında sıkıntılar var. İl Genel Meclisi arkadaşlarla oraya gittim sorunu çözdük."