Geçtiğimiz hafta Çaycuma halkına bir müjde vereceğini söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bu müjdenin fabrikadan yayılan kötü kokunun önlenmesi ile ilgili olduğunu açıkladı. Fabrikanın tahmini 150 milyon liralık yatırım ile kokuyu bertaraf edeceğini açıklayan Başkan Kantarcı; "Kurulduğundan bu yana Çaycuma'mıza hayat veren kağıt fabrikamız, özelleştirildikten sonra büyük yatırımlarla modernize edildi. Kapasitesi ve kalitesi önemli derecede arttı. SEKA'nın tüm fabrikalarının yok edildiği ülkemizde Çaycuma Kağıt fabrikasının yaşıyor ve üretiyor olmasının değeri tartışılamaz. Ancak, kağıt fabrikamızın öteden beri çıkarmış olduğu "kötü" koku, burada yaşayan, gelip geçen herkes için eleştiri konusuydu. Fabrikanın önemli işlevinden ve kokunun sağlığa bir zararı olmamasından ötürü "ekmek kokusu" diye nitelendiriyordum.

En yetkili kişiden aldığım bilgiye göre; Artık, kağıt fabrikasından kötü koku hissedilmeyecek! Çok ciddi miktardaki yatırım ile koku tamamen bertaraf edilecek. (Tahminen 150 Milyon lira). Konu tam olarak netleşince detaylı duyuruyu yapacağım. Ancak, sürecin başlatıldığını öğrendim. Bu büyük müjde ve çevre duyarlılığı için, başta Oyka Genel Müdürü Tayfun Civelek olmak üzere, OYKA ve OYAK camiasına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Kendilerini kutluyorum"dedi.

1970 yılında SEKA adıyla kurulurken 2003 yılına kadar kağıt işleyen konumundaki OYKA, SEKA Çaycuma Fabrikası'nı satın alarak bu tarihten itibaren kağıt üretir duruma geldi.