2021-2022 futbol sezonu Zonguldak U11 ve U12 müsabakaları Fener Sahası ve Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Stadı'nda oynanan müsabakalarla devam ediyor. Altyapıya önem veren çok sayıda kulüp U11 ve U12 liglerinde sahaya çıkıp mücadele veriyor.

Sarayspor, Üzülmezspor, Kozlu Taşkömürü, Zonguldak Akademispor, Karadonspor, Tersanespor, 6 Passpor, Kilimli Belediyespor, Çaycuma Gençlerbirliği, Çaydeğirmeni Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Ereğli Göztepespor, Zonguldak Çelikordu, Ereğli Belediyespor, Ereğli Genç Yıldızspor, Ereğli Demirspor, Alaplıgücü, Kdz.Ereğligücü Gençlikspor gibi kulüpler altyapısından yetiştirdikleri minik futbolcularını bu arenada sahaya sürüyor, yetişin gelişmelerini sağlıyorlar.

Altyapıya önem veren kulüpler ve bu kulüplerin antrenörleri verdikleri emeklerin karşılığını miniklerin sahaya gösterdikleri mücadeleden duydukları keyifle alıyorlar. Minikler kategorisinde yenmek ve yenilmekten daha çok minikleri ortaya koyduğu mücadele izleyenleri mest ediyor.

BÜYÜK KULÜPLERİN KÜÇÜKLERİ NEREDE?

Zonguldak şartlarına göre dev bütçelere sahip olan, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Ligde mücadele eden takımlarımızın altyapıdaki eksikleri ve alt yapıya önem vermedikleri bir kez daha gözler önüne serildi.

Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor ve BAL'a veda eden Kilimli Belediysepor'un minikleri U11 ve U12 maçlarında sahadaki yerini alıyor. Ancak Devrek Belediyespor, Kozlu Belediyespor'un minikleri U11 ve U12 liginde yok.

Süper Amatör Lig'de mücadele eden Alaplı Belediyespor, Gelikspor, Çaycumaspor gibi takımların yanı sıra Perşembe Belediyespor, Muslu Belediyespor gibi belediye takımlarının da U11, U12 liglerinden olmaması üzüntü ile karşılandı.

ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYESPOR-DEVREK B ELEDİYESPOR ÖRNEĞİ

Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk mücadele veren ve Mesut Özil tesisleri ile Zonguldak'ın en önemli ve lüks tesisine sahip olan Devrek Belediyespor'un U11 ve U12 takımı ligde yok. Ancak Devrek'e bağlı Çaydeğirmeni gibi bir beldenin takımı Çaydeğirmeni Belediyespor adeta sporcu fabrikasına dönüşmüş durumda. A takımı Süper Amatör Ligde mücadele ederken, U11, U12 liginde de ses getiriyor. Oynadıkları ilk maçlarında Zonguldak Kömürspor gibi güçlü bir takımı 3-2 yenmeyi başardılar.

SATILMIŞ GEBEŞ BELDENİN MİNİKLERİN GELİŞİMİ İÇİN ÖNCÜLÜK EDİYOR

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'in belde çocuklarına ve gençlere büyük değer vermesi, bu gençlerin eğitim ve sportif olarak gelişmesine öncülük etmesi Çaydeğirmeni ve çevre ilçe ve beldelerde de taktirle karşılanıyor. Satılmış Gebeş ve Çaydeğirmeni Belediyespor da yaptıkları ile örnek oluyor.