AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Metin Ergenç, sosyal devlet anlayışının AK Parti döneminde başladığını belirterek hiçbir ihtiyaç sahibi aç açıkta bırakılmamalı ve bırakmıyoruz" dedi.

TÜRKİYE, "SOSYAL DEVLET" ANLAYIŞIYLA AK PARTİ DÖNEMİNDE TANIŞTI


Ergenç, şöyle dedi: "2002 yılından bu yana partimiz öncülüğünde ülkemizde "Sosyal Devlet" olma anlayışıyla muhalefet partilerinin hayallerine bile sığmayacak atılımlar yapılmıştır. ''Sosyal Devlet'' teriminin ne demek olduğu, hükümetimiz zamanında öğretilmiştir. Bu öğreti, çoğu ülkeye bile ders niteliğinde olacakken, "Sosyal Devlet" anlayışını hükümetimiz zamanında öğrenen insanların bu tarz açıklamalar yapması, talihsizlikten öteye gitmeyecektir. Ayrıca "Sosyal Yardımlaşma" anlayışının bu derece siyasi bir kavram olarak ortaya çıkarılmaya çalışılması, tasvip ettiğimiz bir durum değildir. Ülkemizde yapılan yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın şeffaf ve dikkatli çalışmaları sayesinde ileri düzeyde yürütülmekte ve Zonguldak ilimizde; mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezilerek incelemeleri yapılmaktadır. Hiçbir ihtiyaç sahibi aç-açıkta bırakılmamaktadır. Bu anlamda hükümetimiz döneminde yapılan çeşitli desteklerin hiçbiri, önceki dönemlerde kelime olarak bile ağza alınamamıştır.
BÜROKRATLARIN ÜZERİNDEN ZEHİRLİ DİLİNİZİ ÇEKİN!
Bürokratlar, bu kadar şeffaf ve düzenli çalışırken, uygulanmaya çalışılan karalama kampanyasını ve insanların yardım alması gibi hassas bir durumu siyasi bir kavram haline getiren kişi ve kurumları kınıyor ve onlarla aynı düşüncede olmadığımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Bu kadar hassas konulardan çıkar sağlayıp siyasi düşünceler içerisine sokan kişilerle aynı yolda yürümediğimiz için de bir kez daha mutluyuz.
SOSYAL YARDIMLAR, SİYASİ ÇIKARLAR İÇİN KULLANILAMAZ
Karalama kampanyalarıyla ve zehirli dille insanları kışkırtmaya çalışıp yardımlar konusunda şeffaf ve hassas çalışan bürokratlarıın hakkına giren bu zihniyet, bir kez daha kaos yaratıp beslenmeye çalıştığını ve derde deva olamayacağını gözler önüne sermiştir. Zehirli dil ile bürokratlar üzerinden baskı kurup devletimizin kurumlarının çalışmalarına engel olabileceklerini düşünen güruhun bu anlamda başarılı olamayacağını ve vatandaşlarımızın bu tarz yalanlara artık tahammülünün kalmadığını bilmelerini isteriz. Sırf siyasi kazanım uğruna kurumlarımızda sosyal yardımları şeffaf bir şekilde ilerletip insanların dili, dini, ırkı, siyasi görüşü gibi kavramlarla ilgilenmeyen bürokratları zan altında bırakmak, saygısızlıktan öteye gitmeyecektir.
Devletimizin şefkati, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman her anlamda yanındadır.
Kamuoyuna saygılarımızla...