Zonguldak İl Genel Meclisi'nin CHP'li Üyesi Burhanettin Çakır, gündem dışı söz alarak Çaycuma İlçesi ve Filyos Beldesi'nin büyük su sorununun olduğunu belirterek su projesinin hayata geçmesini talep etti.

CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Burhanettin Çakır; "Filyos ve Çaycuma bölgesinde su ihtiyacı sondaj ve elektrikli makinalarla çekilerek gideriliyor. Bu nedenle verimli su alamıyoruz. Elektrikli ev aletlerinde sıkıntı yaşanıyor. Sular kahverengi kahverengi akıyor, elektrikli ev eşyalarının bozulmasına neden oluyor. Kahverengi akan su tuvaletlerde dahi kullanılamıyor. Bölgede su sıkıntısı çok büyük. Belediyeler Su Birliği kurulması ve bu sıkıntıya çözüm bulunması gerekiyor. Merkezi idarelerden kaynak aktarılarak sorun çözülmelidir. Burada 600 milyonluk bir maliyetten bahsediyoruz. Zonguldak merkezi bütçeye yaptığı aktarımların karşılığını alamayan bir il. Su sıkıntısı çok büyük bir sıkıntı. Su sorununa belediye başkanlarımızın ve milletvekillerimizin desteğini bekliyoruz" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi de konuyla ilgili "Su projesi çalışması yapıldı. Barajlarda su kaynak sorunu var. 12 - 13 yıldır bu proje üzerinde çalışılıyor. Arkadaşların daha yeni aklına gelmiş galiba. DSİ bu proje üzerindeki eksiklikleri gidererek tamamlamaya çalışıyor" dedi.