23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de başlatılan Futbol şöleni Zonguldak'ta da devam ediyor. Zonguldak Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2021-2022 Analig 23 Nisan Futbol Turnuvası, Yıldız Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakalarının ilk gününde geçtiğimiz hafta hakem sorunu yaşanmış ve Sınav Koleji-Kozlu Ortaokulu maçına Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından hakem ataması yapılmamıştı. Yapılan girişimler sonunda maç başlama saatinden 1,5 saat sonra maça hakem gönderilmiş ve maç oynanmıştı.

MAÇLARDA İKİNCİ SKANDAL YAŞANDI

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yapılan, Zonguldak Valiliği sorumluluğunda olan Yıldız Erkekler Futbol İl Birinciliği resmi müsabakalarında ikinci bir hakem sorunu yaşandı. Bugün Fener Sahası Küçük Sentetik Saha'da oynanması gereken Yayla Ortakolu ve Kozlu Ortaokulu arasındaki maça yine hakem gelmedi. Zonguldak İl Hakem Kurulu'nun yine atama yapmadığı öğrenilen maçta yine minik sporcular mağdur edildi.

SAHA VE TESİSLER HAZIR, PERSONEL HAZIR, SPORCULAR HAZIR, YİNE HAKEM YOK

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli sahayı eksiksiz hazırlarken, sahaya takımlar geldi, ısınarak maçın başlama saatini bekledi. Ancak maç saatinde maçın hakeminin sahaya gelmemesi nedeniyle sporcular yine hayal kırıklığı yaşadı.

SOĞUK VE SAĞANAK YAĞIŞ ALTINDA BEKLEDİLER
Maça hakem ataması yapılmadığı öğrenilen maç saatinde sağanak şeklinde yağan yağmur ve soğuktan olumsuz etkilenen sporcular sahada hakemi beklerken, beden eğitimi öğretmenleri de büyük tepki gösterdi.

MAÇI AYHAN HOTAN YÖNETTİ
Kozlu Ortaokulu ve Yayla Ortaokulu beden eğitimi öğretmenleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fener Sahası sorumlusu ve aynı zamanda futbol antrenörü olan Ayhan Hotan'dan maçı yönetmesini istedi. Hotan ise sporcuların mağdur olmaması adına maçı yönetmeyi kabul etti. 11.00'da başlaması gereken maç, 11.30'da Ayhan Hotan yönetiminde başladı.

Sağanak yağış altında ve soğuk havada oynanan Ayhan Hotan'ın da iyi bir yönetim gösterdiği maçta Kozlu Ortaokulu, Yayla Ortaokulu'nu 3-1 mağlup etti.