İl Başkanı Yavuz Erkmen, "Belediyenin hem de Belediyedeki ve komitedeki görevlilerin zan altında kalmaması açısından faydalı görülmektedir. Kaygıları ve iddiaları giderecek olan Belediyenin açıklaması olacaktır. Zonguldak Belediyesi'nden açıklama bekliyorum" dedi.

İl Başkanı Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle:

"Birkaç gündür yerel basında Zonguldak Belediye'sinin düzenlediği yaz konserleri nedeniyle çeşitli kurumlardan yardımlar alındığı ancak bunun harcamasında usulsüzlük olduğu yolunda iddialar yazılmaktadır.

Festivaller, konserler halkımız için sosyal bir ihtiyaçtır, bu nedenle yapılması birlik, beraberlik ve özellikle pandemi sonrasında ihtiyacın giderilmesi açısından olumludur. Bu açıdan emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak yerel basında geçen iddialar bu emeklere gölge düşürmemelidir.

Ne Zonguldak Belediye'sinin ne de kişilerin zan altında kalmaması, ayrıca şeffaflık ilkesi gereği bu konunun Zonguldak Belediyesince kamuoyuna doğru şekilde açıklanması gerekmektedir. Mutlaka bir festival bütçesi oluşturulmuş ve harcanmıştır. Biz içeriğini bilemediğimizden iddialar doğrudur, veya yanlıştır diyemeyiz. Ancak Zonguldak Belediyesinin halkın doğru bilgilendirilmesi, kurum ve kişilerin zan altında kalmaması açısından basında yer alan iddialar konusunda bir açıklama yapması hem kurumsal olarak Belediyenin hem de Belediyedeki ve komitedeki görevlilerin zan altında kalmaması açısından faydalı görülmektedir. Kaygıları ve iddiaları giderecek olan Belediyenin açıklaması olacaktır.

Suskun kalınıp, açıklama yapılmadığı sürece, iddialar doğru kabul edileceğinden Belediyenin duyarlılık göstermesi önemlidir."