Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Gökçebey'de yapılan Biz programında ilk olarak Gökçebel köyü mahalle muhtarları katılımıyla toplantı toplantı toplantıya olmasının yanı sıra Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk de katıldı.

Vali Tutulmaz; Gökçebey programında yaptığı konuşmada Gökçebey İlçesinde OSB kurulacağını belirterek teşvik açısından önemli bir bölge olduğunu açıkladı.
Vali Mustafa Tutulmaz, Gökçebey programına kalabalık bir grupla geldiklerini belirterek toplantıya şu sözlerle başladı:
"İlçelerimizde zaman zaman muhtarlarla bir araya geliyor ekonomik toplantılar yapıyoruz. Ilimizin önemli kaynaklarından biri olan turizm için işbirliği içersinde adım atalım, değerlendirme gayreti içinde olalım istedik. Bunlardan biri de tree seyehat. Turizm algısını yaratmak adına Zonguldak'tan buraya kadar tren yoluyla geldik. Geçen yıl Haziran ayında muhtarlarımızla toplantı yapmıştık yine bir aradayız. Sizlerle birlikte olmaya çalıştık, sorunlara çözüm bulmaya çalışarak başarı elde ettik. Verim alamadığımız çalışmaları gözden geçirmeye vesile olacağız. Köylerimizin yapılanmalarınin kontrol altında olmaşı gerekiyor. Köylere her hangi bir yatırım yapacak, inşaat yapacak kişileri Özel Idareye yönlendirin yasalara uygun olsun. Ceza yaptırımı uygulamak zorunda kalmayalım. Bundan sonra daha düzenli ve yasanilabilir halde tutmamız gerekiyor. Burası en önemli gelişecek bölgelerden biri olacak. Nüfus artacak ve yeni yerleşim alanlarının gelişmesi gerekecek. Bir kural çerçevesinde bunları yapmamız gerekiyor. Imar planı çalışmasını başlattık. Bu bölgenin şu ve diğer ihtiyaçlarını ortak noktada yürütmek üzere şu birliği kuruldu. Uzun vadade su kullanımının sıkıntısız olmasi planlandı. Bu bölge de bir OSB kurulma aşaması var, sıkıntıları aşarak daha canlı hale geleceğiz.
Biliyorsunuz burada OSB çalışması var. Bu bölge teşvik açısından daha cezbedici. Bundan faydalanmak istiyoruz."