Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Zonguldak İl Fatih Keleş, 11 Şubat'ta teslim edilmesi gereken Sahil Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Ömer Selim alan proje iyi gidince kendisinden kötü gidince TOKİ'den bildiğini belirten Fatih Keleş "Bu arkadaşa bir şey söyleyince bize küsüyor, her şeyin sorumlusu ben miyim diyor. Şu an proje ile ilgili karşımızda bir muhatap yok" dedi.

Fatih Keleş'in açıklaması şöyle:
"Belediye Başkanımız TOKİ ile ilgili projelerde sorumluluk almayı artık bıraktı.Yaptığı son açıklamalardan sonra iyi ise kendisinden, kötü ise TOKİ'den biliyor. Başkan Zonguldak halkının denizle buluşacağı ve nefes alacaklari alan olan sahil projesini açmamakta ısrar ediyor. Kar yağdı ve imalatın durması için istenen neden ortaya çıkmış oldu. Sahil Projesi için iki yıldır uğraşıyorlar, Zonguldak Belediyesi sahil projesini sahiplenmişti. İmalat gecikti. Burada işin ehline verilmemesi ile imalatın bitmeyeceği belliydi.
Sahil Projesi inşaatında yer yer bozulmaların olduğunu gördük, bizim gördüğümüz elde olmayan bir firmaya ihaleyi verdiği için böyle oldu.
Şu an projeyi üstlenen yok gördüğünüz gibi. Bu arkadaşa bir şey söyleyince bize küsüyor, her şeyin sorumlusu ben miyim diyor. Şu an proje ile ilgili karşımızda bir muhatap yok. Proje inşallah bahar aylarında biter. Biz inşallah Zonguldak insanı olarak şehir dışından gelen arkadaşlarımızı orada gezdirebiliriz."


Muammer Avcı'nın görevden alınması sonucu projelerde bilgi eksikliği olacağını belirerek şunları söyledi:
"Zonguldak halkının hak ettiği hizmetler bunlar değil. Muhammet Avcı'nın görevden alınması ile ilgili ile birlikte kamu yatırımları hakkındaki bilgiler eksik kalacak. En azından o bize projelerin ne zaman biteceğini söylüyordu. Tarih veriyordu ve O tarihler gerçek çıkıyordu. TOKİ'nin yatırımlarını şu an kentte sahiplenen yok. Hastane inşaatı yılan hikayesine döndü, bitti bitiyor diye bir çok kez tarih verdiler. Şubat Ayı'nın ortasına geldik ama halen daha açılmadı.
Projeler iyi giderken herkes sahipleniyor, kötü giderken ortada hiç kimse yok. Zonguldak güzel günleri devam partisinin iktidari ile kavuşacak."