Bohak Grup Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi eski Yöneticisi Bora Albayrak, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklama yaptı.
Bora Albayrak'ın açıklaması şöyle:
"Yazılı ve görsel basında, son zamanlarda ,benim kurduğum firma ile ilgili yazılan ve söylenenler hakında açıklama yapma zaruriyeti doğmuştur.
Alman vatandaşı Mıke Wessling'in talimatıyla Wesling Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketini kendi ev adresim olan Mithatpaşa Mahallesi Anıl Sitesi Küme Evler No: 11 adresinde Zonguldak Karaelmas Vergi Dairesine kayıtlı bir Türk firması olarak kurdum. Sonra Alman vatandaşı Hartmuth Kleiss bu şirketi devir aldı ve adını Bohak Grup Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak değiştirdi. Bohak, Zonguldak Karaelmas Vergi Dairesine bağlı bir Türk şirketi olarak yoluna devam etti. Benim ev adresinde kurulan ve faaliyet gösteren Bohak şirketinin banka hesaplarının yönetimi dahil tüm yetkileri tarafıma verildi.
Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin teşvik ettiği kenevir üretimi dahil bir çok sektörde yatırım yapacaktık. Zonguldak'ta bu yönde araştırmalarımız ve girişimlerimiz oldu. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, TİGEM'de kenevirle ilgili yapılan toplantıya katılmamızı sağladı. Bölgeye yatırım yapacağımız için bize yardımcı oldu. Yapılacak yatırımlarda herzaman yanınızdayım diyerek bize cesaret verdi.
Alman vatandaşı Mıke Wessling, bize yardımcı olduğu için Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'a hediye vermek istedi. Hamdi Uçar,. "Biz şahsımıza bir şey kabul etmeyiz diyerek hediyeyi kabul etmedi.
Görüşmelerin tamamında bizatihi ben bulundum. Basında yazılan ve söylenenleri duyunca hayrete düştüm.Biz ne Milletvekili Hamdi Uçar'dan ne de partiden hesap numarası istemedik. Bizdende hiç kimse bir şey istemedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve dönemin Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan hakkında çıkan iddialar benim şirket yöneticisi olduğum dönemde ortaya atılmıştır. Hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır.
Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili bilgi talebinde bulunursa elimdeki tüm evrakları sunmaya hazırım."