Türkiye genelinde 3 günlük grev kararı alan sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı ile birlikte uygulamaya koydu. Zonguldak'ta Atatürk Devlet Hastanesi'nde ki doktorlar sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacı ile hastane önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Türkiye'deki doktor ve sağlık çalışanları meslek örgütleri, meslek yasasındaki sorunlar, sağlıkta şiddet yasasına dair beklentiler ve maddi yetersizlikler sebebiyle 14, 15 ve 16 Mart günleri iş bırakma eylemi kararı almıştı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları basın açıklaması yaparak, sağlık sorunlarına dikkat çekti. Hastane önünde düzenlenen bası açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe başkanı Ebru Uzun ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Acil Tıp Uzmanı Kübra Yıldız tarafından yaptığı açıklamada, Biz hekimler daha lise yıllarından itibaren baba ocağından ayrılarak ilim irfan için yatılı okulların soğuk yurtlarında büyüyenlerdiniz. Seçimler insanı insan olduğu için korumaya, önce zarar vermeyecem diyerek and içenleriz. Biz hekimler savaşlar, salgın da, depremde, yangında, önce hastam diyerek hastasına canı ve cananını öne koyarak büyük fedakarlıklarla hayatını bu mesleği adayanlarız. Bizler özlük hakları sürekli elinden alınan her gün hakarete, şiddete, darbe maruz kalan dövülen, sevilen, canına kast edilen ve sonunda öldürülenleriz. Bizler artık '14 Mart'ta bayram yapmıyoruz. Gördüğümüz eziyet ve itibarsızlaştırma çabasına rağmen bugüne kadar gitmedik. Görevlerimizi hakkıyla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler bu ülkenin çocukları bu ülkenin gençleri bu ülkenin yaşlıları ve bu ülkenin hekimleriyiz.